Current track

Title

Artist

Background

ECHIPĂ vs INDEPENDENT?!

Written by on mai 14, 2016

Desigur! Oamenii preferă abordări diferite cu privire la modul de organizare a muncii. Unii preferă să lucreze singuri, în timp ce alții le place să colaboreze. Cu toate acestea, există avantaje pentru ambele și uneori depinde de sarcină.

Sunt oameni care sunt de acord că lucrul în echipă este mai eficient şi oameni care afirmă contrariul! Cea mai mare greşeală ar fi să spunem că unii dintre ei greşesc iar ceilalţi au dreptate. Fiecare are dreptate.

? Jucătroii de echipă sau „cooperanții”.
Deși vorbim adesea despre „jucători de echipă” la locul de muncă ca aceia care pun nevoile echipei deasupra lor, definiția este puțin diferită în acest context. Ca trăsătură de personalitate, se referă la cei care se bucură de cooperare și lucrează cel mai eficient cu ceilalți. Cineva cu personalitate de jucător de echipă ar prefera să lucreze cu alții la sarcini și proiecte la locul de muncă.

Jucătorii de echipă văd lucrurile cu totul diferit:
– Cred că 1 + 1 = 3 (unde sunt doi puterea creşte);
– Munca în echipă dă rezultate mai bune;
– Tind să se bucure de #brainstorming și să găsească diverse idei și soluții.
– Nu vor să lucreze singuri;
– Fiecare este unic și are abilități și experiențe diferite, astfel e cea mai bună metodă de a #învăța mai multe.
– Munca în echipă încurajează comunicarea între membrii echipei. Din acest motiv, relațiile dintre angajați tind să fie mai bune și în timp #angajații învață să comunice mai bine.

?Tipul independent.
Cineva independent la locul de muncă preferă să facă lucrurile de unul singur. Acum, acest lucru nu înseamnă că nu sunt „jucători de echipă” în sensul de a evalua sau de a contribui la #echipă. Înseamnă doar că lucrează cel mai eficient singuri, fără ca altcineva să se întrerupă sau să se uite peste umeri.

Oamenii de timp independent văd lucrurile în felul următor:
– Vor să lucreze singuri;
– vor să-şi asume responsabilitatea;
– Îşi spun: e mai greu de unul singur, dar mai sigur;
– Obțin întregul credit și aprecierea pentru munca pe care o face când lucrează singuri.

În cele din urmă, dacă cineva lucrează cel mai bine cu alții sau singur este mai degrabă o chestiune de stil de lucru, decât de performanță. Cu toate acestea, unele roluri vor cere în mod natural mai mult colaborarea în echipă sau munca solo. #Eficienţa este dată de folosirea corespunzătoare atât a individului în afara echipei cât şi a echipei în sine atunci când este necesar!

Preferi să lucrezi singur sau mizezi ca echipa ta să fie alături de tine în realizarea proiectelor? Dacă vrei să afli mai multe rețete pentru dezvoltarea ta în rolul de conducere sau simplu membru într-o echipă, dacă vrei să crești eficiența ta în echipa în care ești astăzi, te provocăm să îți rezervi un bilet la Summit-ul Global de Conducere din Republica Moldova 2020! Înscrie-te ACUM pe www.glsmoldova.md!

Autor: Echipa GLS Moldova


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *