Current track

Title

Artist

Background

Doi misionari creştini deportaţi din Turcia

Written by on iulie 3, 2020

Doi misionari creştini care lucrează legal în Turcia au primit ordin de a părăsi ţara, ca urmare a restricţiilor pe care autorităţile din această ţară le-au impus în activităţile de evanghelizare şi practicarea liberă a religiei.

În data de 5 iunie, misionara de origine americană Joy Subasiguller, care este căsătorită cu un pastor turc, a primit o scrisoare de la Ministerul de Interne prin care era informată că permisul ei de rezidenţă a fost revocat. Ulterior, pe 24 iunie pastorul american Zach Balon, care conduce biserica New Hope Church din Istanbul şi care era plecat din Turcia a fost informat că nu i se va mai permite intrarea pe teritoriul Turciei. El a trebuit să-şi anuleze zborul pe care îl avea programat către Turcia şi a înaintat o contestaţie la ordinul primit de la autorităţi.

În ultimii ani mai mulţi lucrători creştini au fost expulzaţi din Turcia, din cauza activităţilor lor evanghelistice. În 2019, 35 de lucrători creştini au primit ordine de deportare, iar alţi 16 au fost expulzaţi anul acesta.

Mervyn Thomas, director al Christian Solidarity Worldwide, a declarat cu referire la situația din Turcia: „Expulzările aduc multă îngrijorare. Aceşti lucrători aveau toate documentele în ordine şi aveau tot dreptul să se afle în Turcia şi totuşi ei sunt deportaţi de către un guvern care își continuă activitatea de represiune la adresa creştinilor şi care se impune politica oficială de a pune semnul egal întrea a fi turc şi a fi musulman.”

„Mai rău chiar, unele cazuri de deportare vor avea ca efect separarea familiei. Solicităm autorităţilor turce să respecte libertatea de religie şi credinţă pentru toţi cetăţenii şi de a înceta deportarea lucrătorilor creştini care sunt rezidenţi legali în țară.”

Sursa: Premier