Current track

Title

Artist

Background

A murit autorul şi teologul J.I.Packer

Written by on iulie 21, 2020

Teologul englez James Innell Packer (1926 – 2020) a plecat în veşnicie pe 17 iulie la vârsta de 93 de ani.

Convertit la credinţa creştină după ce a participat la o săptămână de misiune prin intermediul Uniunii Creştine de la Universitatea Oxford, Packer a devenit în decursul anilor unul din cei mai influenţi autori creştini din lume.

Influenţat masiv de teologul puritan din secolul al XVII-lea Richard Baxter despre care a și scris o lucrare de doctorat, precum şi de către C.S. Lewis, Packer a slujit în Biserica Anglicană.

În Marea Britanie el a fost considerat unul dintre cei mai influenţi teologi evanghelici din timpul său, alături de John Stott şi Martyn-Lloyd Jones.

Packer s-a mutat ulterior în Canada, unde a predat la Regent College, iar mai apoi s-a stabilit în Statele Unite.

Cea mai cunoscută dintre cărţile lui, „Knowing God” („Să-l cunoşti pe Dumnezeu”) publicată pentru prima dată în 1973, s-a vândut în peste 1.5 milioane de copii în toată lumea.

Cunoscut pentru smerenia să şi opoziţia sa la elitismul intelectual, Packer a fost un apărător puternic al autorităţii şi infailibilităţii Bibliei, poziție de pe care a ajuns la controverse cu alţi teologi protestanţi.

Predicator internaţional şi autor al multor articole, el şi-a încheiat slujirea publică în 2016, după ce problemele pe care le avea cu vederea s-au înrăutăţit şi nu şi-a mai putut continua călătoriile. Întrebat despre care ar fi ultimele sale cuvinte pe care le-ar spune bisericii, el a spus: „Glorificaţi-l pe Hristos în toate!”

Sursa: Evangelical Focus