Current track

Title

Artist

Background

Jihadiști înarmați au ucis 27 de oameni în atacuri asupra satelor creștine din MALI

Written by on iulie 31, 2020

În 26 mai, jihadiști înarmați călare pe motociclete au ucis 27 de persoane în trei atacuri asupra satelor creștine Dogon, în centrul țării, în mai puțin de 24 de ore. Șapte au fost uciși, unii au fost arși de vii în satul Tillé. Alți 20 de săteni etnici Dogon au fost împușcați în localitățile vecine, Bankass și Koro, au spus autoritățile locale.

Din 2016 jihadiștii au purtat un război neîntrerupt pentru a ocupa nordul și centrul țării, cu scopul declarat de a impune șaria (legea islamică) în toată țara. Anul 2019 a fost cel mai rău din ultimii șapte, marcat de violențe din partea extremiștilor. Militanții au comis atacuri ucigașe în zona de nord și centru, devastând satele creștine și provocând sute de oameni să fugă doar cu hainele de pe ei.

Rugați-vă ca Domnul să îi mângâie pe cei îndurerați și să îi întărească în mijlocul necazurilor (Psalmul 3:3, 5). Rugați-vă pentru aceste comunități creștine vulnerabile din centrul statului Mali, care trăiesc sub amenințarea unor atacuri nemiloase și cereți ca nicio armă făurită împotriva lor să nu aibă putere (Isaia 54:17).

Sursa: Fondul Barnabas