Current track

Title

Artist

Background

MESAJUL lui Mihai Wurmbrand: „Nu donați resurse financiare către Vocea Martirilor”

Written by on august 12, 2020

Mihai Wurmbrand avertizează creștinii din România cu privire la acțiuni și campanii de caritate în care este folosit neetic numele marelui pastor Richard Wurmbrand. Istoria dramatică a părinților lui, care este subiectul unui film lansat 2018, este folosită fără permisiunea și acordul moștenitorului familiei, susține unicul fiu Mihai Wurmbrand. Vă lăsăm mai jos apelul dânsului.

„Dragi Creștini, Urgent!

Tatăl meu, pastorul Richard Wurmbrand, a suferit timp de 14 ani în închisorile comuniste din România. El a scris Torturat pentru Hristos, o carte tradusă în 85 de limbi! Mama mea a suferit deasemeni, aproape trei ani de detenție comunistă, pentru că si-a mărturisit credința creștină. Eu sunt singurul lor fiu.

Cu multă durere în suflet, pot doar să vă rog: Nu participați în nici un fel la vizualizarea, reclama sau difuzarea filmului intitulat Torturat pentru Hristos realizat de reprezentanții organizației americane numită Voice of the Martyrs (Vocea Martirilor – VOM).

Informatii despre film au apărut și în România. Dacă ați auzit și ați fost impresionați de povestea de persecuție și suferință a familiei Wurmbrand, vă rog să nu contribuiți către Vocea Martirilor sau către vreo biserică sau organizație creștină din România asociată cu Vocea Martirilor sau care distribute acest film. Această organizație americană foloseste personalitatea părinților mei pentru a aduna bani întrebuințați în scopuri chestionabile precum veți citi mai jos. Acum se infiltrează și în România și colaborează cu tot felul de organizații chiar creștine din România care arată filmul (precum alfa-omega.tv, filmecrestineonline.ro, samd.)

Vestitul propietar american de circ, P.T.Barnum, a rostit cu privire la obtinerea de bani prin reclamă, o vorbă proverbială cu două înțelesuri:

„Un sugaci se naște la fiecare minut,” o expresie care înseamnă deasemeni în engleză, „un naiv sau credul se naste la fiecare minut!”. Încerc prin acest email să previn creștinii din România să fie mișcați în a face daruri, prin folosirea neetică a personalități regretatului pastor Richard Wurmbrand, tatăl meu!

Judecati dumneavoastră faptele: Acest film, în care sunt si eu portretizat, a fost făcut fără știrea sau permisiunea mea. VOM a folosit trista poveste a persecuției familiei noastre, pentru a aduna bani profitând de personalitatea binecunoscută a Pastorului Richard Wurmbrand și pentru a acoperi reputația îndoielnică a organizației Vocea Martirilor. Producerea de filme artistice, religioase a devenit o nouă metodă în
SUA de a obține donații!

Tom White, care a fost președintele VOM timp de 20 ani, s-a sinucis la doar 2-3 ore după depunerea la poliția locală de către părinții unei fete de 10 ani, a unei plângeri privind un posibil abuz sexual. Întrucât învinuitul era decedat, investigația poliției locale, al cărui șef făcea parte din comitetul de directori al organizației, s-a închis în câteva zile și s-a limitat la modul în care Tom White s-a sinucis și nu la motivul sinuciderii. Am primit o scrisoare prin care am fost anunțat că sunt demis la doar 4 zile după ce am cerut în scris întregului comitet de directori o investigație independentă. În ședință, directorii de la Vocea Martirilor nu au scos nici un cuvânt la întrebările mele, m-au ascultat în tăcere deplină, ca și cum și-ar fi pierdut vocea! Scrisoarea mea adresată către toti directorii a rămas chiar și acum după 6 ani, fără răspuns.

Vocea Martirilor a cheltuit peste 28 de milioane de dolari din banii adunați din donații misionare pentru a-și construi clădiri opulente, deși avea un sediu cumpărat cu numai $90.000 suficient de spațios. Tom i-a mințit pe toți cu privire la viața lui particulară. Zeci de milioane de dolari din efortul donațiilor misionare au fost folosite de către VOM în vremuri economice dificile, pentru sprijinirea industriei de construcții locale din Bartlesville, (un orășel cu mai puțin de 36.000 de locuitori) din statul Oklahoma, SUA. Aceasta s-a făcut fără ca donatorii sau chiar și eu care locuiam foarte departe în alt stat, să fim clar înștiințați unde merg banii.

Priviți această fotografie a lagărului de refugiați din Filipine, publicată de către VOM pentru a-i impresiona pe donatori CLICK AICI și comparați-l cu opulentul cartier general de peste 28.000.000 dolari construit de VOM în Bartlesville, Oklahoma, SUA CLICK AICI și întrebați-vă, „Unde s-au dus sau se duc darurile mele?”


Răspunsul ar trebui să fie evident. Cum pot eu îngădui să se comită o astfel de reprezentare falsă în scopul adunării de fonduri, folosind numele familiei Wurmbrand?

VOM a împrumutat din banii donatorilor zeci de mii de dolari unui infractor, un delapidator condamnat la 10 ani de închisoare si l-au făcut vice-președinte pentru a justifica legal acest lucru;

VOM au încercat să-și croiască drum către inimile copiilor creștinilor din America, folosind  adresele de email ale familiilor care foloseau învățământul la domiciliu. Au răspândit în mii de copii, fără știința sau permisiunea mea, o pretinsă „AUTObiografie” a vieții mele scrisă de un scriitor-fantomă. Cum se poate ca o organizație care se pretinde a fi „creștină,” pătată de un scandal de posibil abuz sexual, să facă asta?

Puteți găsi scrisoarea mea completă cu toate legăturile de internet dovedind cele de mai sus pe pagina WurmbrandMichael.com

Dacă vă îndoiți de identitatea mea, vă rog să vă uitați pentru detalii documentate în engleză la Wurmbrand Michael.com sau pe site-ul misioanr Richard Wurmband Foundation.com

Puteți primi o copie gratuită în română a cărții „Torturat pentru Hristos” pe site-ul românesc Misiunea Creștină Richard Wurmbrad.ro și cartea „Sotia pastorului” scrisă de mama mea, Sabina Wurmbrand, a fost publicată de asemeni în 20 de limbi străine.

Pe clădirea sediului de 28 de milioane de dolari a VOM scrie: Centrul Richard Wurmbrand. Am dreptul atât moral, cât și legal asupra numelui părinților mei, și chiar și asupra folosirii neautorizate a numelui meu, fotografii, etc. Cartea „Torturat pentru Hristos” a fost distribuită în toată lumea în peste 10.000.000 copii. Vă rog ajutați-mă să-mi redobândesc numele părinților și al familiei mele. Imaginați-vă cum v-ați simți dacă numele familiei voastre, al copiilor voștri sau banii voștri ar fi fost folosiți astfel de către altii? În SUA oricine poate face un film despre oricine. O opunere legală costă sume astronomice.

Biblia povestește cum a adus Avram un sacrificiu lui Dumnezeu. Apoi, a rămas multe ore încercând să alunge păsările de pradă, care erau gata să smulgă carnea sacrificată. (Geneza 15:11) De ce? Sacrificiul său avea sens dacă era dedicat lui Dumnezeu și nu unor creaturi lacome.

Suferința familiei noastre a fost dedicată credinței noastre în Dumnezeu si nu pentru a fi utilizată de către persoane fără etică creștină pentru a oferi împrumuturi unui infractor, pentru a învesti zeci de milioane de dolari în  industria construcțiilor din Oklahoma. Aceiași indivizi au fost zgârciți când am cerut pentru martiri autentici, aprobând doar 1 $. Da, un dolar pe lună a fost decis inițial de către VOM ca ajutor pentru crestini care au suferit 10 ani de închisoare comunistă. Tom White, plimbându-se în întreaga lume cu peste $140.000 de dolari/an salariu și cu alte avantaje materiale în plus, s-a sinucis la numai câteva ore după ce părinții unei fete de 10 ani au făcut o plângere în scris la poliția locală având supiciuni puternice de comportament teribil de imoral. Directorii din VOM care au adunat bani folosind în mare măsură povestea de suferință a familiei noastre, m-au concediat imediat pe mine când am cerut o investigație independentă.

Această scrisoare nu este o cerere de revendicare a drepturilor mele sau scrisă dintr-o dorință de ceartă. Iată o ilustrație scrisă de tatăl meu:
„În deșertul nesfârsit al  Saharei, un călător pe o cămilă întâlnește un bărbat, fără mijloace aparente de transport, murind de sete pe nisip, sub soarele încins. Călătorul s-a oprit bineînțeles să-i dea celuilalt apă. Omul, doar prefacându-se că este mort de sete, a profitat de momentul coborârii călătorului din șa, a sărit pe cămila lui și a luat-o la fugă lăsând în urmă binefăcătorul neajutorat. Acest binefăcător generos a strigat: „Eu personal te iert ca mi-ai furat cămila, dar ai comis o mare crimă: ai reușit să faci imposibil pentru oricine altcineva vreodată să aibe încredere să se oprească si să ajute o persoană pe moarte în deșert.”

Folosirea greșită a experienței noastre reale de suferință sub comunism, prezentând chiar în acest moment un film incluzând persoana mea, fără cunoștința sau consimțământul meu, ca să adune bani de la donatori naivi, mă obligă să înștiințez câți mai mulți creștini posibil despre ceea ce se întâmplă. Producătorii din Vocea Martirilor o folosesc pe Raluca Botez, o actriță româncă, pentru a-mi portretiza mama mea  credincioasă, Sabina Wurmbrand. În Scrisoarea Deschisă de Susținere a Comunității LGBT (deci, de sustinere a căsătoriilor homosexuale) din mai 2016, la  pozitia 251 apare o semnatară: Raluca Botez – Actriță. Deasemeni aceasta A FĂCUT RECLAMA LA SEX ÎN PUBLIC (URMARIȚI ACEASTĂ LEGĂTURĂ AICI).

Este contextul descris mai sus adecvat pentru a face un film crestin?

Dragostea de bani este rădăcina tuturor relelor. Un fel de a opri răul, este de a opri o sursă de bani pentru facerea de rău. Întrebuințarea a
28 de milioane de dolari pentru a-și construi birouri este legală, dar din punct de vedere al eticii creștine, este un furt de la gura văduvelor si orfanilor persecutați, în numele cărora se adună banii.

VOM este de o impertinență crasă. Încerc din răsputeri să opresc folosirea tristei istorii a suferințelor familiei Wurmbrand de către Vocea Martirilor pentru scopurile lor de colectare de bani peste tot pe glob. Dacă doriți să fiți de ajutor raspundeți cu „da” prin email. Puteti oricând lua legatura direct cu mine prin email. Vă rog să răspândiți această scrisoare la toți creștinii pe care-i cunoașteți.

Reproduceți această scrisoare pe paginile Dstra sociale de Facebook, Twitter, etc., anunțați-vă biserica și membrii din biserică cât mai curând, despre dorinta mea de a nu participa la difuzarea acestui film sau strânge fonduri pentru Vocea Martirilor.

Dumnezeu să vă binecuvânteze,
Mihai Wurmbrand.