Current track

Title

Artist

Background

Daniel Miheț: „Salutări din Scoția socialistă – Începutul legalizării persecuției creștine în Europa democrată”

Written by on august 13, 2020

Am văzut că s-a aflat și la noi în țară de ultima încercare a guvernului scoțian de a criminaliza credința creștină, în așa fel că dacă cineva se simte ofensat de punctul de vedere al Bibliei privind moralitatea într-o lume imorală, ca și a noastră, are dreptul să te acuze pe baza noi legi de instigare la ură, o lege propusă spre aprobare în Scotia. Ca și păstori, lucrători împreună cu toți creștinii pe care îi slujim aici, suntem pe linia de front… Nu este prima dată când Scoția se vrea pionieră în materie de emancipare socială după ce a anunțat că se dorește a fi prima țară din Europa care să introducă în programa școlară noua învățătură sexuală predată încă din clasele primare.

Fratele Richard Wurmbrand a făcut o afirmație care mi s-a părut exagerată la acea vreme, dar acum îți dă de gândit. El atenționa spunând: „Comunismul nu va muri, el va învia.” Principiile, valorile promovate, atitudinea anticreștină cât și lipsa de toleranță față de orice opinie diferită sunt foarte evidente și înclini să-i dai dreptate. Nu mai miroase a democrație, nu se mai simte atmosferă de liberate. Am ajuns ca și în comunismul românesc să avem rețineri în afirmații, să evităm anumite subiecte tabu de discuție și să ne obișnuim cu aceași retorică pe radio, televiziune și mass media. Scoțienii, europenii, americanii în general nu tresar că nu au cu ce să compare, doar pe ici pe colo, noi est-europenii în schimb ar trebui să o știm mai bine să tresărim, în special cei care ca și copii fiind eram puși Lunea în fața clasei de către profesorii de științe fiind umiliți că mai credem în povești și legende biblice și că ne pierdem vremea duminica la biserică. Acei fiori, acele stări de intimidare prin îndoctrinare și înjosire nu se uită. Acea stare de spirit te încearcă din nou în contextul prezent.

Semnăm petiție dupa petiție, postăm Facebook după Facebook, tragem semnale de alarmă împreună cu instituții și asociații creștine în speranța că vom proteja mica libertate rămasă, până ne mai putem exprima încă. Unii atrag atenția asupra scenariului asemănător din Germania și Austria în vremea premergătoare regimului nazist și apoi după război în Romania și în țările din blocul sovietic. Poate vom reuși să oprim avântul crescând al politicii actuale poate nu. Până la urmă cadrul trebuie pregătit pentru desfășurarea evenimentelor din Apocalipsa și pare cadrul perfect pentru „ruperea pecețiilor” și tot ce urmează cu ele.

Până atunci indiferent de rezultatul eforturilor noastre, ca și Daniel și pritenii lui, vom continua să ne rugăm, să slujim și să ne încredem în Dumnezeul nostru care este și Dumnezeul istoriei afirmând împreună cu ei: „Dumnezeul nostru, căruia îi slujim poate să ne izbavească, dar chiar dacă nu… noi nu ne vom închina” (Daniel 3:17, 18). Însă încurajarea din partea Domnului este mai mare ca și oricând.

„Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitați în sus și să vă ridicați capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.” Luca 21:28.
„Cine este nedrept să fie nedrept și mai departe; cine este întinat să se întineze și mai departe; cine este fără prihană să trăiască și mai departe fără prihană. Și cine este sfânt să se sfințească și mai departe!” Apocalipsa 22:11.

Dumnezeu spre deosebire de om nu impune, nu fortează nu i-a libertatea omului. L-a iubit pe tânărul bogat prin faptul că nu l-a forțat să plătească prețul de a-și vinde tot ce avea ca să-L urmeze pe Domnul vieții. În schimb, poate alți tineri astăzi, de bună voie, vor fi gata de a-L urma pe Domnul lor până la capăt.

În harul Său,
Daniel Miheț
Pastor la Bethany Evangelical Church Dumfries Scoția