Current track

Title

Artist

Background

VBS 2020 în Madagascar: „IOSIF – De la sclav la prinț al Egiptului”

Written by on septembrie 6, 2020

În pandemie, chemarea și viața de misionar rămâne aceeași. Familia Marcel și Ioana Saitiș, și-au deschis poarțile casei pentru copii din capitala Madagascarului oferind două săptămâni unice pentru peste 60 de copii în Școala Biblică de Vacanță (VBS) pentru copii.

Timp de trei zile, fiecare tură a câte 30 de copii au explorat drumul lui „Iosif – de la sclav la prinț al Egiptului”! Tim de trei zile, copiii au explorat trei adevăruri vitale pentru viața fiecărui creștin și viitorul fiecărui copil: „PRIMUL – Dumnezeu ne ocretește. DOI – Dumnezeu ne poartă de grijă. TREI – Dumnezeu ne călăuzește”.

Ce au reușit să transmită și să sădească în inima copiilor în aceste zile, ne-a explicat misionarul îndrăgostit de Insula Roșie, Marcel Saitiș:

„Abordăm viața lui Iosif – ocrotirea de frații lui, care doreau să îl omoare; purtarea de grijă în sclavie, singurătate și străinătate, acuzat pe nedrept; călauzirea spre o direcție – prinț al Egiptului, ascultând de vocea Lui, chiar dacă existau alte voci mai seducătoare, ale vieții mai ușoare: vocea nevestei lui Potifar; vocea uitării de către cei care îi promiseră eliberarea din închisoare – paharnicul, vocea singurătăți sau poate vocea disperării. El a ascultat până la capăt de vocea lui Dumnezeu, care i-a descoperit în final planul Lui cu privire la el: să își salveze familia în vreme de foamete mondială, să salveze Egiptul și popoarele lumii din zona bazinului Mediteranean care treceau prin foametea mondială. Am asociat toate aceste lucruri cu criza Covid-19, în care Dumnezeu ne cere să fim soluții. Nu am făcut echipă mare, pentru că am invitat în fiecare tură doar 30 de copii, ca să îi protejăm pe ei și pe toată lumea. Au fost 32 de copii în prima tură.

Mulțumesc echipei care a pus suflet în această lucrare: Ioana Șaitiș, Denisa Moldovan, Tabita Micu, Soa Fara, Clarice Ras, Alessia Șaitiș, Ruth Șaitiș, Filip Șaitiș și Andry. Plus, la Bucătărie, au pregătit bunătăți pentru toată lumea Serafina și Rasoa, iar pentru alte lucruri legate de organizare ne-au ajutat Richard și Gervais. În total 14 persoane, la care s-au adăugat ca invitați păstorul Naina Sylvain și soția lui, Veronica” ne-a împărtășit detalii și emoții din culise, Marcel Saitiș.

Despre VBS în plină pandemie în Madagascar a împărțit impresii și imagini video membrii echipei:

„Ioana și Marcel Șaitiș – o familie cu inimă mare pentru copii. Timp de peste 7 ani, mii de copii au avut ocazia să asculte Evanghelia pe înțelesul lor și să fie transformați de aceasta participând la Școala biblică pentru copii „Vestea Bună”. În ultimele două săptămâni au organizat un eveniment mai special, 3 zile pe săptămână, 2 grupe a câte 30 de copii au fost binecuvântați să asculte din nou Cuvântul lui Dumnezeu care de data aceasta ne-a învâțat că: 1. Dumnezeu ne protejează 2. Dumnezeu ne poartă de grijă 3. Dumnezeu ne călăuzește și prin lecțiile biblice, versete, cântece, jocuri și multă dragoste au fost conduși spre Dumnezeu. Au fost 2 săptămâni încărcate, încărcate de multă bucurie și împlinire slujind copiilor și sunt recunoscătoare că am fost și eu parte la aceasta”, a menționat pe pagina personală Denisa Moldovan.

Pentru mai multe evenimente din viața Misiunii în Madagascar, urmăriți site-ul personal al familiei Saitiș MISIUNE MADAGASCAR AICI!