Current track

Title

Artist

Background

Senator american somat să nu mai posteze versete biblice pe pagina sa de pe o reţea socială

Written by on septembrie 7, 2020

Un senator american din partea statului Louisiana a declarat că nu va înceta să posteze versete din Sfânta Scriptură, după ce o organizaţie denumită Freedom From Religion Foundation (FRFF) (Fundaţia pentru Libertate Fără Religie, n. trad.) i-a cerut să şteargă astfel de postări făcute pe contul lui oficial de senator şi de a se abţine de a face astfel de postări în viitor.

„Fundaţia ‘Freedom From Religion’ mi-a cerut să nu mai împărtăşesc versete biblice cu voi. Refuz să fiu presat în a-mi anula credinţa creştină. Cererea lor este respinsă,” a postat senatorul.

FRFF i-a trimis o scrisoare senatorului pe 14 august după ce „un cetățean îngrijorat din Louisiana” i-a alertat despre acţiunile senatorului. În scrisoare se afirmă că senatorul are toată libertatea să-şi exprime religia în viaţa sa privată, însă folosirea contului său oficial de parlamentar pentru a distribui porţiuni din Scriptură ar viola Constituţia americană, care prevede separarea bisericii de stat.

„Atunci când un oficial se foloseşte de calitatea sa, inclusiv de infrastructura guvernamentală, cum este o pagină oficială de Facebook, pentru a-şi promova credinţa religioasă, atunci el încalcă spiritul Primului Amendament al Constituţiei Americane,” se spune în scrisoare trimisă de FRFF.

„Curtea Supremă a S.U.A. s-a pronunţat în urmă cu mult timp asupra faptului că Primul Amendament ‘stipulează o neutralitate între religii şi între religie şi non-religie.’ În poziţia de senator în care vă aflaţi încălcaţi mandatul constituţional pentru că faceţi prozelitism către toţi membrii din circumscripţia electorală, cum este de exemplu când citaţi din Proverbe 3:5-6 şi îndemnaţi cititorii să se ‘Încreadă în Domnul’.”

Scrisoarea mai insinuează şi că senatorul Cassidy îşi îndepărtează alegătorii non-creștini şi îi tratează ca pe „nişte străini în propria lor comunitate.”

După ce senatorul Cassidy a refuzat să şteargă postările sale, FRFF a postat o opinie în care îl acuză pe senator că nu înţelege situaţia şi că refuză să respecte Constituţia.

„Ca şi persoană oficială a cărei misiune este aceea de a respecta Constituţia, el nu-şi poate impune religia asupra alegătorilor folosindu-se de canale oficiale.”

Trebuie amintit aici lunga tradiţie pe care o are istoria politică americană, de a invoca Numele şi protecţia lui Dumnezeu asupra naţiunii lor cu diverse ocazii.

Pe 23 Martie 1798 – la mai puţin de 12 ani de la semnarea Constituţiei – John Adams al doilea preşedinte al Statelor Unite a chemat naţiunea la o zi de pocăinţă naţională, rugăciune şi post.

„Siguranţa şi prosperitatea naţiunilor depind în final în mod esenţial de protecţia şi binecuvântarea lui Dumnezeu, iar recunoaşterea naţională a acestuia adevăr nu este doar o datorie indispensabilă pe care o are fiecare om, ci şi o datorie a cărei influenţă naturală este favorabilă promovării a unei moralităţi şi evlavii fără de care fericirea socială nu poate există şi nici binecuvântarea unei guvernări libere,” a scris acesta.

Sursa: Christian News