Current track

Title

Artist

Background

Un pastor din India obligat să semneze un act prin care promite că familia sa va înceta să se închine și să se roage chiar și în casa lor

Written by on septembrie 23, 2020

Poliția din nordul Indiei l-a obligat pe un pastor să nu mai țină programe religioase nici măcar în interiorul casei sale și l-au forțat să semneze un document prin care acesta îi asigura pe oamenii legii că nu o va mai face.

Morning Star News relatează că pe 25 august un grup de hinduși, fiind sub influența băuturilor alcoolice, strigau diferite cuvinte și expresii injurioase despre creștinism în fața casei pastorului Sugriv din satul Tarkulwa, districtul Maharajganj.

Fiul pastorului, Pawan Kumar, în vârstă de 19 ani, a ieșit afară pentru a vorbi cu hindușii, cerându-le să nu mai îi jignească pe creștini.

A două zi dimineață, pastorul Sugriv i-a spus șefului satului despre incident, iar hindușii au fost avertizați să nu-l mai hărțuiască pe pastor. Cu toate acestea, în noaptea următoare aceștia s-au întors la casa pastorului și au adresat din nou injurii acestuia și fiului său.

„Nu am avut altă opțiune decât să informăm poliția”, a spus pastorul. „Nu putem fi siguri că acești bețivi se vor liniști sau că nu vor mai veni ori de câte ori doresc, ne e teamă că aceștia vor începe chiar și să ne agreseze fizic.”

După câteva zile, pe 29 august, doi ofițeri de poliție au venit la ei acasă și i-au cerut lui Kumar să le arate unde locuiau agresorii.

„Când au venit, am răsuflat ușurați, crezând că au venit să ia măsuri împotriva agresorilor, am permis fiului meu să meargă cu ei pentru a le arată ofițerilor unde locuiesc cei care ne-au jignit și amenințat”, a explicat pastorul Sugriv.

Dar poliția l-a arestat pe Kumar, acuzându-l în mod fals că acesta ar fi hărțuit o tânără din satul lor.

Pastorul a cerut poliției să-i elibereze fiul, dar acesta nu a putut să-i convingă. El a spus că-i este greu să-și lase fiul în închisoare, dar a găsit speranță în Dumnezeu.

„L-am încredințat pe fiul meu în mâinile Domnului și am părăsit secția de poliție la miezul nopții după ce ofițerul și-a terminat tura”, a spus pastorul Sugriv. „Dumnezeu mi-a dat puterea în acel moment să fiu pregătit pentru orice poate fi mai rău”.

Echipa juridică a Alliance Defending Freedom India (ADF) a intervenit și a aranjat eliberarea lui Kumar retrăgându-i-se orice acuzație.

Dar, înainte de a-l elibera pe Kumar, ofițerii de poliție l-au forțat pe pastorul Sugriv să semneze un document prin care promite că familia sa va înceta să se închine și să se roage în casa lor sau să discute cu oricine despre credința lor în Isus.

Pastorul a declarat pentru Morning Star News că a fost uimit de ordinul primit. „Nu avem libertatea de a ne ruga nici măcar între cei patru pereți ai casei noastre?”

„Ofițerii de la secția de poliție Shyam Deurwa au dat mâna cu atacatorii iar pe noi ne-au obligat să semnăm un document prin care promitm că nu vom face niciodată rugăciuni în casă noastră și că nu vom împărtăși Evanghelia cu nimeni”, a spus pastorul Sugriv. „Am fost obligat să o semnez. Ce fel de justiție este aceasta?”

Ofițerul de poliție Singh a declarat că documentul semnat de pastorul Sugriv nu încalcă libertățile religioase ale Indiei și că interzice doar „evanghelizarea frauduloasă”.

„Sătenii li s-au opus de când familia respectivă propovăduiește creștinismul în zonă, așa că i-am forțat să semneze doar un document prin care aceștia jură că nu vor converti cu forța sau nu vor atrage pe nimeni să se convertească”, a declarat Singh pentru Morning Star News.

India se situează pe locul 10 pe lista „Open Doors’ 2020” a țărilor în care creștinii suferă cea mai mare persecuție.

SURSA | CBN News