Current track

Title

Artist

Background

3000 de oameni prezenți la „Marșul pentru viață” în Berlin

Written by on septembrie 24, 2020

Activiștii anti-avort s-au strâns la Berlin pentru a defila pentru viață. Demonstranții au solicitat „protejarea dreptului la viață începând de la concepție” și „încetarea eutanasiei și a surogatului, deoarece copiii nu sunt niște bunuri”. În același timp, conform Pledge Times, mii de oameni s-au strâns să militeze în contrademonstrații pentru drepturile sexuale și reproductive.

Mai restrâns decât planificat inițial și mai apoi perturbat: Așa a decurs „Marșul pentru viață” al activiștilor radicali anti-avort în Berlin. Asociația Federală pentru Dreptul la Viață din Germania s-a mobilizat sâmbătă la Berlin pentru a manifesta în fața Porții Brandenburg împotriva avorturilor.

La „Marșul pentru viață”, ce a avut loc sâmbătă, 19 septembrie 2020 în Berlin, au fost prezente peste 3000 de persoane. Sub motto-ul „Iubim viața!”, mii de oameni au defilat pentru drepturile omului pe stradă, au urmărit evenimentul de acasă la televizor sau pe internet prin live stream.

Marșul a fost organizat de Bundesverband Lebensrecht (BVL), o organizație care aduce împreună diferite organizații germane pro-viață.

Alexandra Linder, președinta BVL, a subliniat că „un stat constituțional uman și binevoitor poate exista doar respectând demnitatea umană, pe care fiecare om o are necondiționat de la concepția sa până la moarte.”

Organizatorii au prezentat mai multe cereri pentru „o mai mare protecție a vieții”. Ei au cerut „încetarea eutanasiei și a sinuciderii asistate”, sfârșitul surogatului, pentru că „femeile nu sunt mașini de născut și copiii nu sunt bunuri”, și sfârșitul „testului de sânge PGD (diagnostic genetic de pre-implantare) și prenatal, deoarece incluziunea începe înainte de naștere”.

În plus, demonstranții au cerut „protecția dreptului la viață încă de la concepție: fiecare copil este la fel de valoros și conservarea Legii privind protecția embrionilor: embrionii sunt ființe umane depline. Ei au demonstrat și pentru vaccinuri etice: vaccinuri ce nu conțin celule de la copii avortați, și pentru dreptul femeilor însărcinate de a primi ajutor, protecție și informații.

Fostul vicepreședinte al Bundestagului, Johannes Singhammer, a participat și el la marș. El le-a mulțumit tuturor participanților „că se implică atât de public și de vizibil în protejarea dreptul la viață al tuturor oamenilor”.

Contrademonstrații

Mai multe contramanifestații au avut loc, de asemenea, în același timp cu „Marșul pentru viață”, inclusiv mitinguri neanunțate care au încercat să perturbe demonstrația pro-viață.

„Corpul meu, alegerea mea, vocea mea”, a răsunat de cealaltă parte a Porții Brandenburg. Alianța pentru autodeterminarea sexuală, care include sindicatele, centrele de consiliere, inițiativele feministe, partidele verzi și de stânga, au fost prezente în Pariser Platz în apropiere de Poarta Brandenburg. Alianța a cerut un miting pentru drepturile de reproducere sub motto-ul „Trăiește-iubește-autodetermină”.

Saluturi din partea liderilor religioși și politici

Marșul s-a încheiat cu un scurt serviciu de închinare. Președintele Alianței Evanghelice Germane, Ekkehart Vetter, și președintele Conferinței Episcopale Germane, Georg Bätzing, și-au trimis salutul participanților.

Alte personalități din politică și din biserică au trimis, de asemenea, felicitări scrise. Philipp Amthor (Uniunea Creștin Democrată – CDU) a cerut să se ridice și mai departe voci puternice, care să reprezinte o „imagine a societății orientată spre valoarea fiecărui om și care să afirme viața. Legea a dat statului un mandat clar de a proteja viața. Legea fundamentală nu este o constituție pentru moarte”.

Sursa: Evangelical Focus