Current track

Title

Artist

Background

Preşedintele Trump nominalizează o judecătoare conservatoare pentru a face parte din Curtea Supremă a S.U.A.

Written by on septembrie 30, 2020

Liderii creştini din S.U.A. au salutat decizia preşedintelui Donald Trump de a o nominaliza pe Amy Coney Barrett pentru postul vacant de la Curtea Supremă a S.U.A., remarcând faptul că ea este foarte calificată pentru acest post şi exprimându-şi speranţa că ar înclina curtea să fie mai favorabilă cauzei lor.

Barrett, care în prezent este judecător federal, ar înlocui-o pe Ruth Bader Ginsburg, şi ar fi cel de-al treilea judecător nominalizat de către Trump de la începutul preşedinţiei sale. Trump ar deveni astfel preşedintele cu cele mai multe nominalizări la Curtea Supremă de la Nixon încoace.

Albert Mohler, preşedinte la Seminarul Teologic Baptist de Sud, a subliniat faptul că Barrett a fost juristă la Antonin Scalia – un fost judecător al Curţii Supreme care a fost foarte devotat cauzei conservatoare.

Deşi conservatorii aveau o majoritate de 5 – 4 la Curtea Supremă încă dinainte de decesul lui Ginsburg, Mohler a indicat faptul că John Roberts unul din judecătorii considerați conservatori a votat oscilant – făcând bloc cu judecătorii liberali în unele cauze şi alăturându-se conservatorilor în altele. O majoritate de 6-3 ar face curtea mult mai „previzibilă şi de fapt mult mai conservatoare,” a mai completat Mohler.

Brian Burch, preşedinte la CatholicVote, spune despre Barrett că merită o confirmare rapidă. Barrett este catolică.

„Catolicii sunt încântantați de nominalizarea judecătoarei Amy Coney Barrett şi cred că ea este cea mai bună soluţie pentru a proteja domnia legii şi drepturile noastre constituţionale,” a spus Burch.

Russell Moore, preşedinte al Comisiei pentru Etică şi Libertate Religioasă din Convenţia Baptistă de Sud, spune că nu există dubii că Barrett este „calificată datorită puterii sale de pătrundere intelectuală şi a experienţei acumulate în domeniul legal pentru a sluji la cea mai înaltă curte din ţară.”

„O respect dintotdeauna pe judecătoarea Barrett, nu doar pentru faptul că este o apărătoare versată a legii ci şi datorită rolului în protecţia adopţiilor copiilor cu nevoi speciale,” a spus Moore. „În momentul când ea va trebui să se prezinte în faţa Comisiei pentru Justiţie a Senatului, sunt încrezător că va fi capabilă să prezinte o pledoarie pentru angajamentul ei de a apăra Constituţia şi de a respecta limitele de putere ale autorităţii judiciare din sistemul nostru de guvernământ.”

Michael Farris –  preşedinte şi CEO al Alliance Defendin Freedom (ADF) –  a aplaudat selecţia lui Barrett şi i-a criticat pe care care o atacă datorită credinţei ei.

„Oricine ar fi nominalizat ar trebui să fie un originalist (persoană care aderă la o interpretare a Constituției așa cum a fost ea formulată în original, n.trad.), cu o reputaţie pentru angajamentul de proteja libertăţile constituţionale ale americanilor, inclusiv libertatea religioasă şi libertatea de exprimare pentru toţi. Judecătoarea Barrett îndeplineşte aceste cerinţe şi merită o audiere corectă şi respectuoasă în procesul de confirmare din Senat. Din păcate criticii nu a irosit deloc timpul şi au şi atacat-o pentru credinţa ei catolică sugerând că asta o descalifică pentru funcţia publică. La fel ca şi fosta judecătoare Ginsburg, ea este o persoană cu convingeri foarte adânci.”

Tony Perkins, preşedinte al Family Research Council, spune că preşedintele Trump şi-a ţinut promisiunea de a „selecta o persoană care are reputaţia de a interpreta Constituită în modul original în care ea fost formulată (spre deosebire de constituţionaliştii evolutivi care cred că modul de a interpreta Constituția trebuie să „evolueze” şi să se adapteze la noile circumstanţe şi valori ale societăţii, n. trad.).

„Mulţumită preşedintelui Trump, avem acum ocazia după multe zeci de ani să returnăm procesul legislativ înapoi la oamenii aleşi de către popor. Stânga, care în numeroase cazuri a eşuat în a câştiga opinia publică sau în a urma un curs legislativ normal  pentru acţiunile lor, s-au bazat din ce în ce mai mult pe sistemul judiciar ca să reinterpreteze legile astfel încă să le susţină scopurile. Suntem în punctul în care era în care legea era făcută la Curtea Supremă a luat sfârşit. Din acest motiv judecătorii nominalizaţi de către actualul preşedinte sunt târâţi prin noroi şi atacaţi pentru credința lor.”

„Senatoarea democrată Dianne Feinstein i-a spus odată într-un mod degradant judecătoarei Barrett că „dogma răsună puternic din interiorul tău” – insinuând că este imposibil să-l slujeşti pe Dumnezeu şi în acelaşi timp să-ţi slujeşti şi ţara,” a spus Perkins.

Sursa: Christian Headlines