Iran: Un tribunal elimină custodia unei familii asupra fetiței lor adoptate deoarece aceștia sunt creștini iar ea s-a născut musulmană
Written by cristian on octombrie 4, 2020
Sam Khosravi și Maryam Falahi, convertiți de la islam la creștinism, o adoptaseră pe Lydia la începutul anului 2019, la momentul respectiv aceasta avea vârstă de 3 luni, dintr-un orfelinat. Însa înainte ca organizația socială care se ocupă de caz să reușească să finalizeze adopția, agenții guvernamentali de securitate i-au arestat pe cei doi părinți, într-un raid asupra casei în care se aflau, în Bushehr, sud-vestul Iranului.
În același raid, alți șase creștini au fost de asemenea ridicați din casele lor, potrivit organizației de avocatură Middle East Concern (MEC).
În iunie, sub acuzația de „propagandă împotriva regimului”, (o acuzație primită în mod obișnuit de către cei convertiți la creștinism în Iran), Khosravi a primit o pedeapsă de un an de închisoare plus încă doi ani de exil. Soția sa, asistentă medicală, a fost amendată cu 8 milioane de tomans (aproximativ 400 de dolari) și i s-a interzis să lucreze într-o instituție publică, inclusiv în spitalul la care lucrase de 20 de ani.
Pedeapsa lor a devenit și mai aspră în iulie, când un tribunal din Bushehr a declarat cuplul nepotrivit să-și crească fiica adoptivă, deoarece aceasta era considerată musulmană în conformitate cu legislația iraniană. În timp ce cuplul a fost, de asemenea, considerat musulman, deoarece nu există un act oficial în Iran care să ateste convertirea de la islam, instanța i-a considerat nepotriviți datorită convertirii lor la creștinism.
Judecătorul a subliniat totuși în hotărârea sa că Lydia și părinții ei adoptivi aveau o „legătură emoțională strânsă” și că cei doi i-au oferit dragostea și grija necesară pentru ca ea să prospere. În verdictul său, el a adăugat că acum aproape 2 ani, când a fost adoptată, Lydia nu ar fi avut nicio șansă să găsească o altă familie adoptivă din cauza problemelor sale de sănătate.
„De asemenea, trebuie remarcat faptul că, având în vedere starea de sănătate a fetiței și boala ei, nu există nicio posibilitate că această să fie o oferită spre adopție unei alte familii. Dacă fetița se va întoarce în centrul de plasament, este posibil ca ea să rămână pentru totdeauna sub protecția Departamentului de Asistență Socială”, se arată în verdict, potrivit unui comunicat de presă al MEC.
Cu toate acestea, instanța de apel a confirmat decizia pe 23 septembrie. Un cercetător de la MEC a spus că decizia poate părea corectă din punct de vedere juridic, dar este nedreaptă din punct de vedere uman.
Iranul este clasat pe locul 9 în cadrul organizației Open Doors ‘2020 World Watch List a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin.
SURSA | MorningStarNews