Current track

Title

Artist

Background

Spitalele pentru copii din Israel și Emiratele Arabe Unite își unesc forțele pentru prima dată

Written by on octombrie 13, 2020

Reprezentanții spitalelor din ambele țări au participat la o conferință telefonică pentru prima dată de când cele două țări și-au oficializat relațiile diplomatice în luna septembrie.

Pentru prima dată de la normalizarea legăturilor lor diplomatice, reprezentanții spitalelor pentru copii din Israel și Emiratele Arabe Unite (EAU) au susținut o conferință telefonică pentru a discuta despre tratamentele pentru copii. Această întâlnire a fost condusă de dr. Uri Pollak, directorul Unității de terapie intensivă pentru copii de la Institutul „Hadassah’s Heart” din Ierusalim, împreună cu dr. Kasbia Ramakrishna, șeful unei unități similare a Spitalului Sheikh Khalifa, situat în Abu Dhabi.

Peste 400 de persoane din numeroase țări au participat la acest eveniment, inclusiv Statele Unite, Europa, Brazilia, Columbia, Vietnam, Kuweit, Arabia Saudită, Qatar, Oman, alături de alte țări arabe și asiatice.

Participanții au schimbat informații, inclusiv descoperiri recente și idei noi.

Medicii au subliniat importanța unității în ciuda diferențelor politice, punând în prim plan medicamentele și ajutorul care trebuie acordat celor care au nevoie. Dr. Pollak a spus: „Medicina a fost întotdeauna mai presus de toate disputele politice. Am avut plăcerea să întâlnesc experți din Emiratele Arabe Unite și din alte state arabe de mai multe ori în timpul conferințelor internaționale și am stat împreună în jurul aceleiași mese pentru dezbateri profesionale.”

Pollak consideră că toată lumea a beneficiat de pe urma acestui apel și că va continua să o facă și în viitor.

Viitorul este luminos pentru acești noi parteneri medicali, având în vedere faptul că Israelul este liderul incontestabil în domeniul tehnologiei din regiune.

SURSA | Behold Israel