Current track

Title

Artist

Background

Fotocopierea cântecelor religioase este acum ilegală în China

Written by on octombrie 16, 2020

China a intensificat interdicția de tipărire a materialelor religioase în ultimele luni, inspectând acum tipografiile pentru eventuale încălcări ale legilor, chiar interzicând copierea cântărilor, potrivit unui nou raport.

Proprietarul unei tipografii din Luoyang, provincia Henan, a declarat că afacerea sa a fost controlată pe 14 septembrie pentru materiale religioase.

„Orice conținut religios face că problema să fie politică, nu religioasă. Deși pe bannerele împărțite oamenilor pe străzi se arată că sunt permise convingerile religioase, singură credință pe care o pot practică în mod liber este cea a Partidului Comunist”, a declarat acesta pentru Bitter Winter, o organizație care monitorizează încălcările libertății religioase din China. Această organizație a vizitat și alte tipografii.

„Inspecțiile sunt prea riguroase”, a spus proprietarul, care refuză să tipărească materiale religioase.

„Mi-au verificat depozitul, au examinat toate înregistrările și chiar s-au uitat la foile de hârtie de pe podea, pentru a vedea dacă au conținut interzis”, a declarat el pentru Bitter Winter. „Dacă vor găși un astfel de conținut, mă vor amendă sau, mai rău, îmi vor închide afacerea.”

Interdicția se aplică chiar și fotocopierii imnurilor, care apoi pot fi utilizate în slujbele bisericești.

„Nu îndrăznesc să fotocopiez foi cu imnuri religioase din cauza investigațiilor severe”, a spus angajatul altei tipografii din Luoyang, vizitate de către organizația Bitter Winter. „Mi s-a cerut să raportez pe oricine vine să copieze materiale religioase.”

O tipografie care încalcă legea și tipărește materiale religioase ar putea fi închisă iar proprietarul să ajungă după gratii.

Managerul departamentului de vânzări din a treia tipografie a spus că un magazin din apropiere a fost închis iar personalul său arestat pentru încălcarea restricțiilor privind materialele religioase.

„Guvernul interzice tipărirea materialelor religioase, în special creștine, la nivel național”, a declarat pentru Bitter Winter un alt proprietar al unei tipografii. „Oricine acceptă o astfel de comandă încalcă legea și poate fi închis. Această este o barieră pe care nu o putem depăși sub nicio formă”.

Un lucrător de la o tipografie a declarat pentru Bitter Winter: „Dacă nu suntem convinși că textul pe care trebuie să îl tiparim este sau nu religios, suntem obligați să păstrăm copia acestuia și să-l predăm autorităților”.

SURSA | ChristianHeadlines