Current track

Title

Artist

Background

Evanghelist creștin ucis în sud-estul Turciei

Written by on octombrie 17, 2020

Un evanghelist coreean a fost ucis în sud-estul Turciei, stârnind temeri în rândul comunității creștine, a informat International Christian Concern într-un comunicat.

Jin Wook Kim, în vârstă de 41 de ani, a fost înjunghiat de trei ori pe o stradă din orașul Diyarbakir. A murit ulterior la spital din cauza rănilor suferite.

Kim, care locuia în Turcia de cinci ani, se mutase la începutul anului în Diyarbakir, împreună cu familia sa, slujind ca pastor al unei mici comunități creștine. El a fost căsătorit și avea un copil, iar al doilea avea să se nască la câteva zile după asasinarea acestuia.

Autoritățile au arestat un tânăr de 16 ani suspectat pentru crima despre care se spune că ar fi fost motivată de jaf. Cu toate acestea, populația creștină locală este convinsă că pastorol a fost ucis din cauza credinței sale.

Un alt evanghelist turc a spus că a primit amenințări a doua zi după crimă: „Acesta nu a fost doar un jaf; au venit să-l omoare”, a spus el. „Întotdeauna primim amenințări. Ei știu că misiunea mea este să răspândesc Evanghelia, așa că și eu pot să fiu o țintă. Acesta poate fi un semn.”

Kim este primul creștin ucis în Turcia de la asasinatele din 2007 de la editura Zirve, supranumite „masacrele misionare” de presa locală, în care trei angajați ai editurii au fost torturați și uciși.

Cu toate acestea, creștinii din țară spun că ura față de comunitatea creștină a crescut în ultimii trei ani, hărțuirile și amenințările fiind în creștere.

Claire Evans, Manager regional pentru Orientul Mijlociu pentru International Christian Concern, a declarat: „Durerea comunității creștine din Turcia este puternic resimțită… Chiar anul acesta, am văzut o creștere semnificativă a incidentelor care demonstrează modul în care mediul a devenit mai ostil față de creștinism”.

Evans a cerut autorităților turce să „dea exemplu de toleranță religioasă și să investigheze acest incident cu onestitate, să trateze acest proces legal”.

În luna octombrie a anului trecut, în stațiile de autobuz din orașul Konya au apărut reclame care citează un pasaj din Coran care îi îndemna pe localnici să nu ia „evrei și creștini drept aliați”. Din punct de vedere politic, orașul este dominat de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), care se află sub conducerea actualului președinte turc, Recep Erdogan.

Anunțul l-a determinat pe comentatorul din Orientul Mijlociu, Daniel Pipes, să posteze pe contul sau Twitter că Turcia devine un alt stat islamic în matrița Iranului, și se întreaba „când se va trezi lumea și va vedea pericolul în fața căruia se află?”

SURSA | TheJerusalemPost