Current track

Title

Artist

Background

Organizațiile care luptă împotriva traficului de persoane se raliază pentru diminuarea fenomenului în România

Written by on octombrie 19, 2020

România este una dintre principalele țări-sursă de persoane traficate din Uniunea Europeană (conform Eurostat, 2019). Anul trecut au fost identificate 698 de persoane care au căzut victime acestui fenomen, aproape 50% dintre ele fiind minore, conform Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. În acest context, 15 dintre cele mai active organizații care luptă împotriva traficului de persoane au construit platforma de colaborare www.traficdepersoane.ro, cu scopul principal de a oferi tuturor celor care vor să contribuie la combaterea acestui fenomen un instrument de lucru participativ și axat pe rezultate.

Platforma, care va acționa ca o rețea funcțională de cooperare și un catalizator de resurse ale organizațiilor, instituțiilor și persoanelor care activează în domeniu, va identifica obiectivele comune ale acestora și va iniția și coordona activitățile necesare îndeplinirii acestor obiective.

Membrii platformei își propun:

Să încurajeze și faciliteze schimbul de informații și know-how, precum și o conversație permanentă pe subiectele de interes atât între membrii platformei, cât și cu autoritățile și cu ceilalți actori instituționali;
Să contribuie activ la conștientizarea, educarea și capacitarea diferitelor grupuri profesionale, a factorilor de decizie și a publicului larg prin organizarea de seminare, ateliere și alte inițiative online și offline pe tema traficului de persoane, atât pentru societatea civilă, cât și pentru alte instituții și entități;
Să creeze și să își asume o conduită etică stabilită de comun acord în discuțiile cu autoritățile, factorii decizionali, mass-media și publicul larg;
Să organizeze grupuri tematice sau campanii comune.
Traficul de persoane este forma de crimă organizată care afectează global milioane de oameni. Fie că vorbim despre exploatarea sexuală, munca forțată sau alte forme de trafic, acestora le cad victime persoanele vulnerabile, lipsite de sisteme adecvate de protecție.

Din cauza potențialului ridicat de creștere a incidenței cazurilor de trafic de persoane, determinat de factorii de incertitudine legați de criza sanitară și efectele agravante ale acesteia, ACUM este cel mai bun moment să strângem rândurile, să ne reunim și să ne coordonăm acțiunile astfel încât, împreună, să creștem impactul inițiativelor noastre și să contribuim la scăderea numărului de victime traficate originare din România.

Platforma este deschisă tuturor organizațiilor, instituțiilor și persoanelor care își doresc să ni se alăture și care împărtășesc aceleași valori.

Contact – secretariat@traficdepersoane.ro
Ioana Bauer, eLiberare,  0745.902.699
Cora Moțoc, Justice & Care,  0724.968.286

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să vă rugați pentru victimele acestui fenomen. Pentru salvarea, vindecarea și reabilitarea lor completă la o viață deplină. Pentru oamenii implicați în acest rău pentru bani sau alte interese, rugăți-vă pentru răscumpărarea și oprirea lor din acest rău. Pentru familiile celore care au o astfel de victimă, să fie înțelegători și să creeze mediul care să nască vindecarea și integrarea socială a celui evadat din traficul de persoane. Rugați-vă pentru protecția tinerilor, fetelor ce provin din familii vulnerabile din România și Republica Moldova ca acest rău să nu se atingă de ei.