Current track

Title

Artist

Background

Bangladesh: zeci de creștini au fost botezați în apă în mare secret (VIDEO)

Written by on octombrie 20, 2020

Acum trei săptămâni zeci de creștini au fost botezați în apă în Bangladesh. Un act curajos care arată hotărârea lor de a-L urma pe Cristos în ciuda amenințărilor și persecuției.

Locația a fost aleasă cu foarte mare atenție. A fost nevoie de un loc foarte discret, departe de case și accesibil doar pe jos. Pentru acești creștini din Bangladesh, decizia de încheia legământul în apa botezului este un angajament puternic care materializează voința lor nu numai de a trăi pentru Hristos, ci și de a fi gata să moară pentru El. Renunțarea la religia nativă din Bangladesh este o decizie crucială, din cauza căreia aproape toți vor fi respinși, bătuți sau alungați din sat chiar de către familiile și comunitățile din care fac parte.

O zi de bucurie în ciuda riscurilor

Deocamdată este o zi de bucurie. După ce a fost găsit locul ideal, o poieniță înconjurată de o pădure deasă, cu un mic iaz, în jurul căreia nu se află alei și niciun zgomot suspect nu deranjează acest moment, în afara apei care se izbește ușor de mal, al cântecelor cu glas domol și rugăciunilor murmurate care îi însoțesc pe noii creștini, unul după altul sunt botezați înaintea puținilor martori văzuți și a Cerului întreg care se bucură. Un act curajos sărbătorit cu toată discreția, însă cu o bucurie interioară imensă resimțită de toți.

 

De ce atât de multe măsuri de precauție?

Se observă o creștere a atacurilor împotriva creștinilor și asupra bisericilor de către comunitățile locale. Discriminarea la locul de muncă sau în școli este, din păcate, un lucru obișnuit pentru creștinii din Bangladesh.

Cei mai mulți dintre ei provin dintr-un mediu musulman. Alții provin din budism sau din alte religii tradiționale. Odată cu renunțarea la religia lor nativă, aceștia vor trebui să se împartă în biserici sau grupuri secrete mici din cauza persecuției care se apropie.

Țara este clasată pe locul 38 în Indexul mondial de persecuție a creștinilor.

SURSA | PortesOuvertes