Current track

Title

Artist

Background

Episcopul de Paisley | „Nimeni nu vrea un Crăciun digital”

Written by on octombrie 28, 2020

Episcopul de Paisley nu a fost de acord cu sugestiile potrivit cărora oamenii ar trebui ca în acest an „să-și pregătească un Crăciun digital”.

Directorul clinic Național al guvernului Scoției, Jason Leitch, a fost supranumit „Grinch” după ce a spus că nu s-a pus „absolut niciun semn de întrebare” despre un Crăciun normal pentru scoțieni în acest an.

Primul ministrul Nicola Sturgeon, a declarat că este prea devreme pentru a spune ce restricții vor exista în luna Decembrie. Leitch a declarat pentru BBC Radio Scotland că este de domeniul „ficțiunii” să se creadă că familiile se vor reuni pentru masă tradiționala de Crăciun din 25 decembrie.

Preotul John Keenan, episcop de Paisley, a fost printre primii critici ai comentariilor sale. „Nimeni nu vrea un Crăciun digital”, a spus el pentru The Times .

„Strivirea falselor așteptări este un lucru inacceptabil, nimeni nu vrea să diminueze speranțele oamenilor. Speranța este poate cel mai prețios produs pe care îl deținem. Fără speranța nu vom reuși să combatem această pandemie, nu vom reuși să ne îngrijim de noi înșine și de ceilalți și nu vom reuși să construim un viitor pentru generația următoare care crește în mijlocul fricii. Trebuie să fim foarte atenți să nu stingem speranța, consecințele ar fi devastatoare”.

Într-o declarație separată, Rev. Dr. Susan Brown, organizatoare a Forumului Impactului Credinței al Bisericii Scoției, a declarat că sărbătoarea Nașterii Mântuitorului va fi probabil mai „discretă” anul acesta.

„Sărbătorile din acest an s-ar putea simți foarte diferit de ceea ce suntem noi obișnuiți, dar în ciuda provocărilor, congregațiile Bisericii continuă să ofere sprijin și servicii, rugăciuni și întâlniri folosind tehnologia, precum și adunări cu număr limitat de participanti”, a spus ea.

„Ne așteptăm ca sărbătorile din acest an să fie mai restrânse și discrete, dar în astfel de momente liniștite putem reflecta asupra a „cine și ce” contează cu adevărat în această perioadă. Ne vom ruga pentru oamenii care au pierdut pe cei dragi, cei care suferă din cauza impactului COVID-19 și pentru toți cei care, din orice motiv, vor găsi perioada sărbătorilor de iarnă dificilă.”

SURSA | ChristianToday

TRADUCERE | Denisa FRIȘAN