Current track

Title

Artist

Background

5 tehnici pe care Diavolul le-a folosit tot timpul de-a lungul istoriei

Written by on octombrie 31, 2020

Ne putem imagina o completare a dialogului din grădina Edenului între şarpe şi Adam şi Eva:  ‘Ai aici o grădină extraordinară, însă cel mai dorit fruct îţi este interzis. De ce se ascunde Dumnezeul tău? Dacă aş fie eu regele tău atunci ai fi mai înţelept. Nu-ţi fie frică să deschizi ochii! ‘

Modul în care Diavolul atacă a fost întotdeauna același de-a lungul istoriei.

  1. Găseşte întotdeauna ceva de care să te plângi.
  2. Nu fi niciodată recunoscător. În loc de asta arată-te tot timpul nesatisfăcut.
  3. Pune la îndoială tradiţia, contestă ceea ce este considerat normal, fii suspicios cu ceea ce afirmă Biblia.
  4. Revendică-ţi drepturile, cere egalitate, militează pentru eliberare de sub Legea lui Dumnezeu.
  5. Fii curajos, fii agresiv, fii un om al acţiunii – mergi înainte şi trăiește-ți viața după propriile reguli.

Cea mai mare amăgire a Diavolului pentru omenirea care este cununa creaţiei lui Dumnezeu are de a face nu doar cu percepţia noastră despre cine este Dumnezeu, ci şi cu percepţia noastră despre cine suntem noi în Hristos. Minciunile Diavolului au început în grădina Edenului şi de atunci tacticile lui nu s-au schimbat.

El plantează îndoială asupra faptului că Dumnezeu este cine El spune că este. Prin tacticile sale Diavolul urmărește să creeze în mintea noastră îndoială privind Suveranitatea lui Dumnezeu aşa cum el o face şi pentru a crea îndoială cu privire la faptul că Dumnezeu ne iubește şi ne dă tot ce avem nevoie. Concepţia eronată privind identitatea noastră în Hristos ne conduce spre un mod de gândire care luptă cu credinţa noastră și care va aduce frica.

Adevărata pace se găseşte doar în Dumnezeu Tatăl prin Fiul Său Isus Hristos. De ce avem atunci tendinda să credem minciunile şi acuzaţiile Diavolului în loc să credem ceea ce spune Creatorul Universului că suntem?

Cea mai mare minciună pe care a spus-o vreodată a fost: „Hotărât că nu veţi muri.” (Geneze 3:4)

Adam şi Eva au eşuat în a înţelege consecinţele neascultării şi a săvârşiţii păcatului. Ei s-au gândit probabil: „Ce s-ar putea întâmpla rău? Hai să încercăm măcar o dată.” Ei nu s-au oprit să cântărească cum un singur păcat înfăptuit va schimba totul.

Tu unde te găsești cititorule? Te gândești și tu, ca și strămoșii noștri Adam și Eva, că un pic de neascultare n-are cum să facă cine știe ce rău? Că Dumnezeu e bun și oricum el iartă? Dacă gândești așa esti deja pe un teren periculos.

Nu uita ca Biblia spune ca „Puțin aluat face să dospească toată plămădeala.” (Galateni 5:9). Apostolul Pavel nu se referă literal la aluatul din bucătărie ci la faptul ca orice gând, care este în afara ascultării lui Dumnezeu, căruia îi permitem sa locuiască in mintea noastră va da naștere la mentalități și comportamente care vor rupe legătura noastră cu Dumnezeu și ne va face să falimentăm spiritual.