Current track

Title

Artist

Background

Bolnavii de Covid-19 din Coreea de Nord sunt lăsaţi să agonizeze în „lagăre de carantină”

Written by on noiembrie 9, 2020

De la debutul pandemiei de coronavirus, Coreea de Nord a declarat în mod insistent că nu înregistrează nici un caz de Covid-19. Însă noi rapoarte indică faptul că regimul dictatorial forţează persoanele infectate să stea în „lagăre de carantină”, unde ajung să moară.

Veşti despre această situaţie vin după ce dictatorul nord coreean Kim Jong Un a mulţumit ţării că nu are nici un caz de Covid-19, într-un discurs ţinut cu ocazia unei parade militare în dată de 10 octombrie.

Câteva zile mai târziu, conform unor date noi primite de O.M.S.,  Coreea de Nord a înregistrat 5.368 de cazuri ‘suspecte’ de Covid-19. Surse oficiale din guvernul nord-coreean spun că aceste cazuri sunt rezultatul unei „intensificări a supravegherii”.

Tim Peters, un activist creştin care conduce organizaţia de binefacere „Helping Hands” cu sediul în Seul, a declarat pentru ziarul South China Morning Post că sursele au declarat că pacienţii suferă în lagăre situate în apropierea graniţei cu China.

„Lucrul cel mai îngrijorător care a ieşit la suprafaţă este că autorităţile de la Phenian nu oferă absolut nimic pentru cei care au fost închişi în aceste lagăre, nici hrană şi nici medicamente,” spune Peters. „Deci ține de familiile cetăţenilor care se află în lagăr să le aducă de mâncare şi eventuale medicamente de care pot face rost, fie că sunt medicamente cumpărate de la bazar sau ierburi medicinale adunate din munţi.”

Conform lui Peteres, mulţi oameni închişi în aceste lagăre au murit deja, fie din cauza efectelor Covid-19 fie datorită foametei sau a lipsei oricarei îngrijiri.

David Lee, un pastor care lucrează cu fugarii nord-coreeni, care reuşesc să ajungă în Seul, a declarat că fugarii care mai păstrează încă contactul cu familia rămasă în ţară, au aflat că persoanele cu simptome sunt „forțate să stea în izolare fiind închişi în propriile case şi lăsaţi fără mâncare şi fără vreun alt ajutor ca să moară cu zile.”

Conform O.M.S., graniţele Coreei de Nord rămân închise, adunările sunt interzise, măştile sunt obigatorii în public şi toate instituţiile de învăţământ se află într-o vacanţă prelungită.

Coreea de Nord este pe locul 1 in Topul Mondial al Persecuției, întocmit de către organizația Open Doors,  încă din anul 2002. Creștinii din această țară (a căror număr este apreciat ca fiind undeva între 30.000 și 300.000) suferă persecuție în toate sferele vieții sociale, precum și violență directă împotriva lor. Rugați-vă pentru creștinii din această țara, ca ei să fie mângâiați de Duhul lui Dumnezeu și credința lor să se întărească.

Sursa: CBN News