Current track

Title

Artist

Background

Pastor și traducător al Bibliei torturat și ucis de armata indoneziană

Written by on noiembrie 9, 2020

Un pastor creștin a fost împușcat în Indonezia în timpul unor serii de atacuri militare care au la bază tensiunile dintre forțele de securitate și grupurile separatiste.

CNN raportează că pastorul Yeremia Zanambani era cunoscut drept traducătorul Bibliei în dialectul Moni din Papua. Guvernul indonezian a afirmat printr-o declarație că încă se fac investigații, susțînând că pastorul a fost împușcat de un grup armat în timp ce era pe câmp îngrijindu-și porcii în Intan Jaya în luna septembrie.

Cu toate acestea, Biserica Tabernacle Gospel din Indonezia, unde acesta slujea că pastor, susține că a primit informații despre faptul că Zanambani a fost de fapt torturat și împușcat de ofițeri ai Forțelor Armate Naționale Indoneziene (TNI).

Șeful echipei umanitare pentru cazuri de violență împotriva creștinilor din provincia Papua, Haris Azhar, a declarat într-o conferință de presă că membrii TNI au acordat un termen de două zile pentru a returna armele confiscate de la aceștia în timpul unui atac separat cu două zile mai devreme.

„Mesajul a fost însoțit de amenințări, printre care era menționat și faptul că dacă domeniul Hitadipa, nu va fi înapoiat, acesta va fi bombardat”, a spus Azhar.

El a adăugat că soldații l-au căutat în mod specific pe pastor în timp ce el era cu de porcii săi pe câmp, cu intenția de a-l ucide. „Când l-au găsit, i-au ordonat să ridice mâinile sus, iar pastorul Yeremia a răspuns cu mâinile ridicate că e slujitor al lui Dumnezeu, a spus Azhar.

Tot el declara că uciderea pastorului a fost efectuată cu arme de foc militare standard.

Comuniunea Bisericilor din Indonezia a cerut președintelui țării, Joko Widodo, că vinovații să fie considerați responsabili pentru moartea acestuia.

Principalul comandant militar al regiunii a declarat că orice soldat care este implicat în moartea pastorului va fi pedepsit, relatează Antara News.

SURSA | CBN News

Traducere | Denisa Frișan