Current track

Title

Artist

Background

Un cunoscut pastor de peste ocean avertizează: reputaţia creştinilor evanghelici din America s-a deteriorat grav

Written by on noiembrie 9, 2020

Francis Chan, un influent autor şi predicator creştin din S.U.A. are nişte cuvinte de mustrare pentru creştinii evanghelici americani.

Într-o întâlnire pe care acesta a avut-o recent cu mai mulți pastori din lumea întreagă, Chan a spus că biserica din America a făcut nişte „greşeli serioase” care nu doar că au dus la dezbinări ci i-au şi pătat reputaţia.

„Prima mare greşeală”, în opinia lui Chan, este obsesia bisericilor cu numărul de membri. El a făcut apoi aluzie şi la relaţia strânsă pe care evanghelicii o au cu lumea politică.

El spune că pentru mulţi americani, doar pronunţarea cuvântului „evanghelic” e suficient să cauzeze încruntare şi o reacţie de respingere din partea oamenilor.

„Mulţi presupun că [biserica] e doar o grupare motivată de politică şi asta îi face să nu fie deloc interesaţi de ea,” a spus Chan.

„Nu a fost niciodată atât de rău,” a adăugat el.

Referindu-se la obsesia bisericilor de a avea o prezență cât mai ridicată la serviciile de închinare, el spune că pastorii fac tot posibilul ca biserica să fie cât mai plină în detrimentul unor relaţii personale valoroase.

Chan arată spre faptul că acesta nu este un model biblic şi că mulţi pastori compromit mesajul Evangheliei pentru ca bisericile lor să fie cât mai pline.

„Unde vezi aşa ceva în Scriptură?” întreabă el. „Nu este acesta mesajul pe care ni l-a încredinţat Domnul Isus. El putea să rămână permanent înconjurat de mii de oameni. Tot ce trebuia să facă era să-şi mai dilueze un pic mesajul, să facă calea credinţei un pic mai largă, însă El nu a făcut acest lucru.”

Chan a insistat asupra faptului că este imperativ pentru creştini să se întoarcă la lucrurile de bază, unde rugăciunea şi dragostea unul pentru altul sunt o prioritate.

Sursa: Christian Today