Current track

Title

Artist

Background

Ziua 1: Femeile în Hinduism – #Pray15Days

Written by on noiembrie 9, 2020

Alka a fost jefuită în plină zi pe drumul din apropierea casei sale, în timp ce își ducea copiii la școală. Atacatorul s-a apropiat de ea pe o motocicletă, a privit-o drept în ochi și i-a smuls bijuteriile de aur pe care ea le purta la gât. Evenimentul a făcut ca Alka să se umple de teamă.

Pentru multe femei, a se plimba pe străzile Indiei este o necesitate periculoasă și terifiantă. Viziunea hindusă asupra femeilor este complicată. Hindușii se închină multor zeițe, și au un respect deosebit față de Zeița-Mamă. Femeile hinduse sunt de obicei îngrijitoarele principale ale idolilor familiei iar ele se află în centrul majorității practicilor religioase din gospodărie. Învățăturile hinduse îi îndeamnă pe bărbați să îngrijească și să protejeze femeile din casa lor.
Chiar dacă femeile din regiunile dominate de hinduși s-au bucurat, uneori în istorie, de o oarecare libertate și influență socială, acest lucru este de obicei un privilegiu rezervat femeilor bogate sau celor din caste superioare. În cea mai mare parte, valoarea unei femei depinde de relația ei cu bărbații din jurul ei, ca soție, mamă sau fiică.

Astăzi, femeile hinduse din India se unesc tot mai mult pentru a cere legi, care să le garanteze egalitatea și eliberarea de hărțuire. Dar există încă multe lucruri care trebuie schimbate pentru ca o femeie să poată merge pe stradă fără teamă. Alka a participat la un Satsang sau adunare religioasă, organizată de creștinii din zona ei. După atac, ea le-a cerut celor prezenți la adunare să se roage pentru ea și a simțit eliberare de teama din interiorul ei.

Cum să ne rugăm?

  1. Rugați-vă pentru femeile hinduse care caută dreptate și protecție în țările în care trăiesc, pentru ca acestea să aibă sprijinul autorităților, așa cum este descris în Luca 18:1-8.
  2. Rugați-vă pentru bărbații hinduși, să trateze femeile cu respect și grijă și pentru bărbații creștini, ca să fie un exemplu în acest sens în comunitățile lor. (Tit 2:6-8)
  3. Rugați-vă pentru femeile hinduse care caută mângâiere spirituală, ca să găsească pacea care întrece orice înțelegere prin credința în Hristos. (IOAN 14:27)

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!