Current track

Title

Artist

Background

O persoană cu Sindromul Down devine primul astfel de atlet din istorie care termină un concurs Ironman

Written by on noiembrie 14, 2020

Un bărbat din Florida care suferă de Sindromul Down arată lumii că nu există vise pe care să nu le poți transforma în realitate, nici măcar atunci când ai o dizabilitate.

Chris Nikic a devenit prima persoană cu Sindromul Down din lume care a terminat un triatlon Ironman în data de 7 noiembrie. El a scris pe Instagram „Dumnezeu m-a înconjurat cu îngeri” şi că acest concurs a fost despre „conştientizare şi incluziune. Conştientizare pentru cei cu Sindromul Down şi pentru Jocurile Olimpice Speciale. Incluziune pentru toţi cei ca noi cu toţi cei ca voi.”

Într-o postare pe Facebook, Ironman l-a felicitat pe campion spunând că „barierele au căzut, dovedind că orice este posibil. Oportunităţile pe care rezultatul tău le-a deschis pentru alţii din lumea întreagă sunt nemăsurate.”

Atletul în vârstă de 21 de ani a înotat 3,8 km, a mers cu bicicleta 180 de km şi a alergat 42 de km în Panama City Beach şi a terminat cu un timp total cu 14 minute înainte de limita fixată. Nikic şi ghidul său Dan Grieb au terminat probele împreună.

Performanţa a fost înregistrată şi în Cartea Recordurilor Guiness.

„Este o onoare să-l avem pe Chris în galeria selectă a Cărţii Recordurilor ca primul atlet cu Sindromul Down care a terminat un Ironman,” a spus Craig Glenday, editor-șef al Cărţii Recordurilor. „Aştept cu nerăbdare şi următoarele realizări ale acestui tânăr remarcabil.”

Nikic nu intenţionează să se oprească aici. Într-o postare el a scris că „este timpul să-mi propun un scop şi mai mare pentru anul 2021.”

Pentru a-şi păstra curajul în timpul antrenamentelor Chris şi tatăl său Nik au creat principiul „mai bun cu 1%” – încearcă să fii mai bun, mai rapid şi mai puternic cu 1% în fiecare zi.

„Pentru Chris, această cursă a fost mai mult decât trecerea liniei de sosire și bucuria victoriei. Ironman a devenit o platformă pentru el de a fi mai aproape de scopul pe care şi l-a propus, acela de a trăi o viaţă de incluziune, normalitate şi de a fi un lider.”

Sursa: CBN News