Current track

Title

Artist

Background

Slujitorii lui Dumnezeu și Statul

Written by on noiembrie 14, 2020


1. Slujitorii lui Dumnezeu și Statul există prin decizia Aceluiași Stăpân și rămân în viață prin ajutorul Aceluiași Stăpân.
2. Statul are menirea lui, iar slujitorii lui Dumnezeu au misiunea lor. Fiecare a primit-o de la Dumnezeu și toți vor răspunde înaintea Celui care i-a „autorizat”.
3. Statul se ocupă doar de vremelnicia cetățenilor, dar slujitorii lui Dumnezeu se ocupă atât de trăirea duhovnicească a oamenilor în vremelnicie, cât și de veșnicia lor.
4. Statul se ocupă de cetățeni după legile lui imperfecte, schimbătoare și, uneori, chiar părtinitoare, dar slujitorii lui Dumnezeu ajută și își slujesc semenii după legile divine perfecte, universale și neschimbătoare.
5. Statul, pe diferite motive, îi poate învăța pe cetățeni cum să se distanțeze unii de alții și chiar de de biserică, dar slujitorii lui Dumnezeu trebuie să îi învețe pe oameni cum să rămână aproape unii de alții și mai ales în Biserică.
6. Statul ar trebui să fie pe placul cetățenilor pe care îi reprezintă, dar slujitorii lui Dumnezeu trebuie să fie pe placul Stăpânului, Care îi susține.
7. Statul a apărut ulterior slujitorilor lui Dumnezeu și va dispărea înaintea lor. Statul este vremelnic, precum cetățenii lui, dar slujitorii Domnului sunt veșnici, precum Stăpânul lor.
8. Slujitorii lui Dumnezeu, prin misiunea lor sacră, ajută națiunea și, în mod implicit, Statul care dorește binele cetățenilor. În mod normal, printr-un cadru legislativ neutru, democratic și nediscriminatoriu, și Statul ar trebui să îi ajute pe slujitorii lui Dumnezeu. Când doctrinele Statului și ale slujitorilor vor fi diferite, Statul va căuta să îi controleze pe slujitorii lui Dumnezeu, dar adevărații slujitori vor rămâne credincioși Stăpânului veșnic.
9. Slujitorii lui Dumnezeu și reprezentanții sau angajații Statului trebuie ascultați doar când respectă Cuvântul Stăpânului, Sfânta Scriptură.
10. Să încercăm să fim pe placul Statului ori de câte ori este posibil, dar, în calitate de creștini, să facem tot ce depinde de noi pentru a fi pe placul bunului Dumnezeu întotdeauna.

Viorel Iuga
Președintele Uniunii Baptiste din România