Current track

Title

Artist

Background

Ziua a 6-a: Diwali: Naraka Chaturdashi – #Pray15Days

Written by on noiembrie 14, 2020

La fel ca în cazul celorlalte festivaluri, școlile vor fi închise înainte, în timpul și după Diwali. Muncitorii migranți se vor întoarce acasă, familiile se vor reuni, mamele vor găti bunătăți pentru copiii și nepoții lor.

Astăzi, mulți hinduși din India de Sud vor sărbători Naraka Chaturdashi, numită și Choti Diwali („Micul Diwali” n.a.). Această zi este o comemorare a momentului în care zeul Krishna l-a învins pe demonul Narakasura care preluase controlul asupra tuturor regatelor de pe pământ. Femeile vor fi primele care se vor trezi dimineața, vor pregăti mâncarea și vor practica ritualul închinării (puja) în numele familiei lor.

După mesele fastuoase, familiile vor aprinde lămpi de lut numite diyas și vor arunca cu petarde. Femeile hinduse își vor găsi ocupație, așezându-se împreună pe podelele caselor lor, pregătind rangoli, modele realizate din orez măcinat colorat, care arată ca nisipul. Unele modele sunt transmise în familii din generație în generație. Se consideră că aceste modele aduc noroc și ele sunt plasate special pentru a fi văzute de vizitatorii care își vor face drum din gospodărie în gospodărie în timpul sărbătorilor Diwali.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. Matei 4:1-17 relatează întâmplarea în care Isus Își arată autoritatea asupra diavolului și asupra ofertei pe care diavolul I-a propus-o, de a împărăți peste regatele lumii. Rugați-vă pentru hindușii care sărbătoresc Naraka Chaturdashi, ca să afle despre Cel care a venit să aducă lumina în întuneric.
  2. Rugați-vă pentru femeile hinduse ca, în timp ce-L caută pe Dumnezeu și binecuvântările Sale în aceste dimineți deosebite de sărbătoare, să se întâlnească cu Dumnezeul viu și cu marea Sa dragoste pentru ele.
  3. Adunarea cu familia de sărbători este un moment prielnic pentru ca cei care cunosc deja Vestea Bună a lui Isus să o împărtășească cu alții. Rugați-vă ca cei care se întorc la casele lor și cunosc Evanghelia, să o împărtășească cu îndrăzneală. (1 Petru 3:15)