Current track

Title

Artist

Background

Ziua a 8-a: Diwali: Dumnezeu ca Eliberator – Govardhan Puja – #Pray15Days

Written by on noiembrie 16, 2020

În a patra zi de Diwali, hindușii devotați zeului Krishna își vor reaminti povestea despre cum acesta a ridicat Muntele Govardhan și l-a ținut așa timp de opt zile pentru a proteja orașul sfânt Vrindavan de ploile puternice trimise de zeul Indra. O imagine a muntelui va fi creată din excremente de vacă. Femeile gătesc cincizeci și șase de alimente vegetariene diferite (cunoscute sub numele de chappan bhog) care sunt oferite seara zeului Krishna. Această sărbătoare are ca scop recunoașterea zeului Krishna ca salvator.

Multe femei hinduse vor simți că au nevoie de un salvator. În cultura tradițională hindusă, o femeie se va muta cu familia soțului ei după căsătorie. Nu este neobișnuit ca sub același acoperiș să locuiască o mamă și un tată împreună cu toți fiii lor și cu soțiile fiilor lor. Acest sistem familial este atât de comun în familiile hinduse din India, încât are propria denumire în sistemul de taxe: o familie hindusă nedivizată.

Familiile unite sunt foarte apreciate în societatea hindusă. Deși acest aranjament poate fi un exemplu frumos al planului lui Dumnezeu pentru indivizi și pentru familie, acesta poate fi foarte dificil pentru femeile care se alătură familiei. Ierarhia lor în noua familie este adesea determinată de vârsta fratelui cu care s-au căsătorit. Valoarea zestrei unei mirese influențează, de asemenea, poziția lor în familie. Deși este în afara legii oficiale din India încă din anul 1961, zestrea este încă un obicei foarte practicat. Familia miresei îi oferă un dar familiei mirelui ca o condiție a căsătoriei. Această așteptare poate pune o mare povară financiară asupra familiei miresei și aceasta contribuie în mare măsură la preferința familiilor indiene de a avea copii de sex masculin.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. Rugați-vă pentru femeile hinduse care au nevoie de un izbăvitor, ca să-L întâlnească pe Isus, care i-a promis apă vie femeii de la fântână în Ioan 4:4-26.
  2. Rugați-vă pentru bărbații hinduși care au în egală măsură nevoie de un izbăvitor, pentru a-și conduce familiile către Eliberatorul pe care David îl descrie în Psalmul 40.
  3. Rugați-vă ca femeile să fie apreciate în mode egal în societatea hindusă, așa cum au fost ele create de Dumnezeu. (Galateni 3:27-29)