Current track

Title

Artist

Background

S.U.A.: Biden promite că va acţiona rapid pentru a susţine agenda LGBTQ după ce va fi instalat preşedinte

Written by on decembrie 4, 2020

Joe Biden face „promisiuni ferme” activiştilor LGBTQ şi „îşi propune să ducă la îndeplinire practic fiecare solicitare de pe listă” începând cu prima zi de la inaugurare, conform unui nou raport.

Fostul vicepreşedinte este de mult timp un susţinător al cauzelor LGBTQ şi a promovat căsătoria între persoanele de acelaşi sex chiar înaintea fostului preşedinte Obama. Acum, la mai puţin de două luni de ziua inaugurării, el le-a spus simpatizanţilor săi că intenţionează să anuleze multe din măsurile preşedintelui Trump, inclusiv cele care au impact asupra libertăţilor religioase.

Conform Associated Press aceste măsuri includ:

– Înlăturarea restricţiilor pentru serviciul militar pentru persoanele transgeder.

– Crearea unor „poziţii de rang înalt pentru persoane de orientare LGBTQ în cadrul Departamentului de Stat, Consiliul de Securitate Naţională şi alte agenţii federale”.

– Interzicerea discriminării anti-LGBTQ pentru furnizorii de servicii la nivel federal.

– Anularea politicilor administraţiei Trump de exceptare pe motive religioase pentru „agenţiile de servicii sociale, furnizorii de servicii medicale, agenţiile de adopţii şi plasament şi alte entităţi.”

– Constrângerea instituţiilor de învăţământ public pentru a permite accesul elevilor transgender în toalete, vestiare şi în echipele sportive care se potrivesc cu identitatea de gen declarată. Administraţia Trump a abrogat toate aceste măsuri care fuseseră instituite de către Obama.

– Instituirea unei interdicţii la nivel federal împotriva terapiei de conversie pentru minori.

– Promovarea Legii Egalităţii ca pe o prioritate legislativă de top.

„Forţele anti-egalitate încearcă să se folosească de cadrul oferit de libertatea religioasă pentru a distruge libertăţile individuale,” a declarat Alphonso David, preşedinte al Human Rights Campaign pentru AP.

Conform website-ului de campanie a lui Biden, administraţia Trump a înlăturat „protecţia pentru comunitatea LGBTQ prin instituirea unor excepţii pe motive religioase la actualele legi privind non-discriminarea precum şi la politicile diferitelor agenţii federale.”

„Biden va anula politicile lui Trump care fac abuz de excepţii şi se va lupta ca nici o persoană să nu fie refuzată de către o afacere sau de către un oficial guvernamental doar pentru că sunt sau iubesc într-un anumit fel,” se mai spune pe website-ul lui Biden.

Albert Mohler, preşedintele Seminarului Teologic Baptist de Sud, a declarat în octombrie că Legea Egalităţii va fi devastatoare pentru libertatea religioasă.

„Este un fapt dovedit că această lege este fără discuţie una radicală şi va aduce o coliziune frontală între libertatea religioasă şi revoluţia LGBTQ, însă într-o formă nouă, prin crearea la nivel naţional a unui impuls revoluţionar în dauna libertăţii de exprimare religioasă,” a spus el.

Sursa: Christian Headlines