Current track

Title

Artist

Background

Noutate editorială: „Sfidarea Holocaustului” de Tim Dowley

Written by on ianuarie 28, 2021

 De Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului, dorim să vă aducem în atenție o carte ce documentează curajul unor oameni obișnuiți, care s-au opus mașinărieii infernale.

Sfidarea Holocaustului (https://bit.ly/2MutKH4) propune rememorarea și aprecierea unor creștini care, în ciuda pericolului uriaș reprezentat de tirania nazistă, aleg să își riște viețile lor și ale familiilor lor sau chiar mor pentru a salva evrei de sub amenințarea morții în perioada cruntă a Holocaustului.
Puteți aflat despre efortul și dăruirea cu care Maria Skobțova (cunoscută ca Sfânta Maria) din Paris, clericii Hugh Grimes și Frederick Collard din Viena, scoțianca Jane Haining în Budapesta, Corrie ten Boom din Haarlem, dr. Elisabeth Abegg din Berlin, moașa Stanislawa Leszczynska din Lodz, călugărul Dom Bruno Reynders din Bruxelles, Pimpernelul de Vatican – monseniorul Hugh O’Flaherty din Roma, pastorii Erik Perwe și Erik Myrgren din Berlin sau misionara Elsie Tilney din Vittel au ajutat copii și adulți evrei să iasă din teritoriile ocupate de naziști, să supraviețuiască și să își poată lua viața de la capăt în alt loc din lume. „Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viaţa pentru prietenii săi.” (Ioan 15:13).
Să ținem minte, ca să nu se mai repete!
Cartea a fost tradusă de

Dana Sisoeva

, iar Cami Diana a făcut editarea.

Puteți comanda cartea aici: https://bit.ly/2MutKH4

Editura Casa Cărţii