Current track

Title

Artist

Background

Cum să fie organizată lucrarea cu adolescenții în biserică?

Written by on februarie 18, 2021

Astăzi adolescenții sunt o raritate în bisericile din țara noastră, și, dacă sunt e o binecuvântare pentru biserică, atunci când sunt învățați Scripturile, implicați în viața și lucrarea bisericii potrivit cu abilitățile și capacitățile lor.

Implicarea bisericii cu înțelepciune în viața adolescenților va produce credință statornică, relații puternice și viitori lideri pentru lucrarea Evangheliei și viața publică. Domnul Isus a spus:

“Lăsați copilașii să vină la Mine, și nu-i opriți, căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei.” (Matei 19:14)

Biserica trebuie să învețe să privească dincolo de preocupările tinerilor sau problemele lor legate de lipsa lor de experiență duhovnicească. În unele biserici problema nu este atât de a trezi interesul pentru lucrare, cât convingerea bisericii și a conducerii ei că adolescenții nu pot juca un rol vital în trupului lui Hristos. Cu părere de rău, tocmai din considerentul acesta unele biserici dau prea puțină importanță lucrării cu tinerii. O astfel de abordare va lipsi biserica de adolescenți.

În continuare voi prezenta câteva principii ce ne pot ajuta în organizarea lucrării cu adolescenții în biserică.

Alege și stabilește liderul lucrării cu adolescenții
Cu siguranță că aveți membri în biserică cu un potențial mare pentru lucrarea cu adolescenții. Rugați-vă și alegeți un conducător ce este pasionat și are dragoste pentru Cuvântul lui Dumnezeu și pentru tinerii din Biserică. Dacă aș fi să enumăr o singură calitate pe care trebuie s-o întrunească conducătorul acestei lucrări atunci este aspectul duhovnicesc. Fără acest aspect lucrarea poate urmări o altă direcție și anume organizarea programelor atrăgătoare, spectaculoase și distractive. Același lucru îl vedem și la organizațiile laice, dar nu acesta este scopul bisericii. Dorim ca liderul să caute să îi fie plăcut lui Dumnezeu printr-o viață disciplinată de rugăciune și studiere a Cuvântului lui Dumnezeu. Preocuparea liderului trebuie să fie preocuparea psalmistului din Psalmul 63:1

citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/lucrarea-cu-adolescentii-crestini/#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=lucrarea-cu-adolescentii-crestini