Current track

Title

Artist

Background

Acest pastor a ajuns până la Curtea Supremă pentru a anula restricțiile impuse bisericilor de către stat. A câștigat

Written by on aprilie 16, 2021

Jeremy Wong nu a fost niciodată prea interesat de politică. Tânărul pastor asociat al Orchard Community Church a încercat întotdeauna să se concentreze asupra congregației – până la apariția COVID.

Apoi, spre frustrarea lui, lucrurile s-au schimbat. Dintr-o dată, a devenit imposibil să slujească în felul în care el și atâția alți pastori o făcuseră, din cauza regulilor sufocante de lockdown din California, analizează un articol LifeNews.

În octombrie, după luni de zile în care a încercat să țină studii biblice și întâlniri de rugăciune prin Zoom, Jeremy s-a săturat. El a decis să se alăture unui proces intentat cu scopul de a combate limitările excesive impuse de stat întrunirilor religioase în interior. În cele din urmă, acum câteva zile, s-a întâmplat ceva la care el nu s-a așteptat „nici în cele mai îndrăznețe vise“: au câștigat.

„Nu aveam așteptări foarte mari“, a declarat bărbatul de 40 de ani pentru Mercury News.

Dar sentimentul de ușurare este de nedescris.

Prin votul cu 5-4, chiar înainte de miezul nopții, Curtea Supremă a SUA a fost de acord că grupul de contestatari „este iremediabil afectat de pierderea drepturilor de exercitare liberă a credinței, chiar și pentru perioade minime de timp“. Oficialii din California, în opinia lor, nu au reușit să demonstreze că „sănătatea publică ar fi în pericol“ dacă s-ar aplica politici mai puțin opresive.

Încă o dată, au susținut judecătorii Clarence Thomas, Samuel Alito, Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh și Amy Coney Barrett, statul acordă tratament preferențial afacerilor seculare. Și aceasta este o încălcare a Primului Amendament „ori de câte ori tratează orice activitate laică comparabilă într-un mod mai favorabil decât cel acordat practicii religioase“.

Creștinii ar trebui să aibă aceeași libertate de a se întruni pe care o au oamenii la „saloanele de coafură, magazinele cu amănuntul, serviciile de îngrijire personală, cinematografe, lojele private de la evenimentele sportive și concerte și în restaurantele interioare“, a insistat majoritatea. relateaza TRIBUNAUS