Current track

Title

Artist

Background

Cu grijă pentru alții

Written by on aprilie 17, 2021

A trăi doar pentru tine este una din cele mai egoiste dorințe pe care le are ființa omenească. Nimeni nu spune că este un lucru rău să ai grijă de tine, dar când din propria persoană faci centrul universului atunci încet devii o persoană egoistă cu o inimă isensibilă și închisă pentru cei din jur. Nu o dată am văzut oameni care indiferent de câte ori nu le-ai spune despre unele nevoi urgente dau dovadă de o răceală a inimii ieșită din comun.

Mai mult decât atât vor veni să își argumenteze egoismul cu argumente plauzibile că munca lui este doar a lui și că nimeni “nu îi pune în straistă”. Dar stai, tu cel care gândești așa, nu uita că nu totul îți aparține. Nu uita că nimic nu ține de tine. De ce spun așa, este tocmai faptul că ziua pe care o trăiești azi, este doar prin mila lui Dumnezeu. Sănătatea pe care o ai este un dar de la Dumnezeu, iar poziția sau bunurile pe care le ai sunt ca să te bucuri tu și să ai o inimă sensibilă. Dumnezeu dă nevoi altora ca cei care au să aibă inimi sensibile. Știu că cei mai mulți au ajuns la o stare materială bună prin muncă și sudoare. Dar dacă această muncă și sudoare este doar pentru tine și nu intenționat îți închizi ochii să vezi nevoile tale te asigur, nu vei avea nici o bucurie. Sfânta Scriptură spune atât de clar că este mai ferice să dai decât să primești. Eu am experimentat din plin acest verset, și atât de mult îmi place să îl aplic în viața mea. Am văzut cum punând în practică acest verset cu dragoste și credincioșie, Dumnezeu niciodată nu se lasă îndatorat.

A avea grijă de alții și a fi bun înseamnă a fi folositor altora, a te pune la dispoziţia lor ca să-i ajuţi, a fi generos şi cu inima deschisă pentru suferinţele altora. Domnul Isus a fost bun atunci când a luat asupra Lui suferinţele şi durerile noastre (Isaia 53:4-5). Samariteanul milos este un exemplu de bunătate. Tot la fel este şi omul care se opreşte din drum ca să mângâie un băieţaş căruia i-a fost omorât câinele şi la fel este şi şoferul amabil, oprit din trafic pentru a da o mână de ajutor. Atunci când îți faci griji pentru alții și încerci să fii primul în fapte bune, Îl onorezi pe Cel care a dat cel mai mult pentru întreaga omenire. Dumnezeu L-a dat pe Unicul Său Fiu, tocmai ca să ne dea un exemplu că se poate de dat mult și cu multă dragoste. Citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/cu-grija-pentru-altii/#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cu-grija-pentru-altii