Current track

Title

Artist

Background

De ce nu vin oamenii la biserică? – de Nicolae.Geantă

Written by on aprilie 22, 2021

Pastorul american Rick Warren spunea că în urmă cu vreo patru decenii a făcut un chestionar cu care a mers din casă în casă timp de vreo 12 săptămâni. Chestionarul avea cinci întrebări dintre care una de căpătâi: „De ce credeți că majoritatea oamenilor nu merg la biserică?” 

Chiar așa, de ce nu merg oamenii la biserică?  Când făceam studiu biblic cu tinerii mi-au răspuns la un chestionar că nu vin „din cauza plictiselii”. Unii frați îmi scriu că nu mai pot suporta programul (foarte) slab. „Dar unde să ne ducem frate?” În diaspora mi-au spus prieteni că luni de zile nu i-a băgat nimeni în seamă! (Exact așa am pățit și eu când eram student în București). Și exemplele pot continua… Evident că sunteți curioși ce au răspuns oamenii lui Rick Warren. 
1) Biserica este plictisitoare, în special predicile!
2) Membrii bisericii nu sunt prietenoși cu vizitatorii!
3) Biserica este mai interesată de contribuția mea financiară decât de sufletul meu!

Vă vine să credeți? Predicatorii plictisesc oamenii cu cea mai captivantă carte din lume! Reușesc să transforme pâinea în pietre! Înțelegeți ce e în inima vizitatorilor? Se simt stingheriți în prezența noastră! Când ocolim pe cineva nou care vine la biserică se simte cumva… acuzat! Ați auzit de ce sunt suspicioși oamenii: de transparența financiară! Bill Hybels argumenta că aceasta e cea mai mare plângere împotriva bisericii! 

De ce nu vin oamenii la biserică? Pentru că sunt atei? Nu! Pentru că nu cred că au păcate? Nici vorbă! Ei nu vin acolo unde cred că biserica nu îi reprezintă! „Nu le oferă nimic din ceea ce au nevoie”, zicea Warren.

De data asta articolul îl las neterminat. Vă provoc să-l continuați dvs (la comentarii). Să sângerăm împreună!

Nicolae.Geantă