Current track

Title

Artist

Background

Afacerea unei studente la arte plastice din S.U.A. este distrusă după ce a refuzat să deseneze steagul transgender

Written by on octombrie 13, 2020

O campanie de ură a dus la distrugerea micii afaceri a unei studente a Regent University din S.U.A. Afacerea constă în crearea de animaţii la comanda clientului şi o ajuta pe studentă să strângă bani pentru taxa de studii.

De la cea mai fragedă vârstă, de când a putut ţine creionul în mână, desenul a fost pasiunea lui Emily Arunt. „La vârsta de 11 ani, am văzut cum oamenii creează animaţie pe calculator. M-am decis imediat că asta este ceea ce aş vrea să fac şi eu.”

Asta se întâmplă acum 11  ani. De atunci, Emily şi-a construit încet reputaţia şi a creat o afacere online folosind numele Lupis Vulpes, fiind cunoscută pentru personajele colorate ce întruchipează animale pe care le creează şi având peste 200.000 de abonaţi pe canalul de YouTube.

Mica ei afacere s-a dovedit atât de plină de succes încât a putut strânge bani să plătească pentru taxele de studiu de la colegiu. Nu doar atât, ea a avut bani şi pentru cazare şi hrană, practic tot ce avea nevoie pentru a-şi realiza studiile.

„Ştiu că a fost Domnul şi că El m-a binecuvântat atât de mult,” a spus Emily.

Emily este însă cunoscută şi pentru mărturia sa creştină. Pe contul ei de Twitter ea s-a descris, fără a-i fi ruşine, ca şi „ucenic al lui Isus Hristos.”

„Ieşeam un pic în evidenţă în comunitate, multă lume mă consideră o nesuferită din cauză că îl iubesc pe Hristos şi nu acceptam să desenez multe din lucrurile pe care alţi graficieni le desenau ără nici o problemă de conștiință,” explică ea.

Lucrurile s-au degradat semnificativ în această vară, după ce Emily a refuzat comenzile de la doi clienţi.

Primul dintre ei i-a cerut să deseneze un personaj iar mai târziu i-a cerut să includă şi un steag al mişcării transgender.

„I-am spus că nu mă simt în largul meu să fac aşa ceva şi că sunt creştină,” a spus ea.

Apoi Emily spune despre alt client care a insistat ca ea să doneze bani organizaţiei Black Lives Matter.

„Mi s-au cerut o grămadă de bani, pentru care eu muncesc din greu, şi de asemenea să le fac reclamă…mi s-a părut un abuz şi o încercare de manipulare, aşa că nu i-am dat curs.”

La scurt timp lumea lui Emily s-a prăbuşit. S-a întâmplat chiar în timpul în care ea era în maşină, în drum spre universitate pentru noul semestru care începea în toamnă. „Telefonul meu a început să piuie de la numărul mare de notificări şi mesaje care îmi intrau,” povestește ea.

Comunitatea de graficieni din care făcea parte s-a întors într-o clipită împotriva ei, şi au cerut o „strigare oficială”, pentru „opiniile ei transfobice şi homofobice.”

Atacul a continuat şi s-a materializat prin apariţia unui document online plin cu screenshot-uri şi linkuri către aşa-zisele ei delicte.

Imagini au fost extrase din clipurile ei video, conţinând activitatea ei precum şi răspunsuri pe care ea le-a oferit criticilor, unde nu a răspuns direct acuzaţiilor ci s-a axat mai mult pe prezentarea Evangheliei.

Pastorul Lance Bacon, care predă la Regent University şi care i-a fost mentor lui Emily, spune cât de mult o admiră pe Emily pentru modul în care ea a răspuns.

„Sunt atât de binecuvântat să văd că Emily nu a venit la mine să mă întrebe cum ar putea găsi un avocat care să o reprezinte pentru a-şi proteja afacerea; în schimb ea a insistat asupra modului în care ar putea să le răspundă criticilor într-un mod în care să-l onoreze pe Hristos.

În ciuda solicitărilor făcute de critici, Emily nu şi-a cerut scuze pentru poziţia ei. Prin urmare comunitatea din care face parte a trecut-o pe lista neagră.

„Cred că afacerea mea este distrusă,” spune Emily. Însă ea spune că nu va renunţa la educaţie.

„Cred că Dumnezeu vrea să continui să merg la Regent aşa că îmi voi continua studiile, atît timp cât Domnul va permite.”

„Pe dinafară pare că am pierdut totul, însă eu văd lucrurile ca o victorie pentru Domnul. Dacă toate astea au ajutat fie şi o singură persoană să-l găsească pe Hristos atunci se merită să pierd totul – şi spun acest lucru cu toată sinceritatea,” a mai spus Emily.

Sursa: CBN News