Current track

Title

Artist

Background

Ambasadorul Israelului la ONU: „Acum este momentul să declarăm suveranitatea asupra Iudeii și Samariei

Written by on august 2, 2020

RA’ANANA, Israel – O întrebare majoră cu care se confruntă Washingtonul și Ierusalimul de câteva luni a fost decizia de a declara suveranitatea asupra unei mari părți din Iudeea și Samaria – malul de vest. Unii consideră că oportunitatea de a face acest trecut a trecut, însă ambasadorul israelian al ONU, Danny Danon, a declarat pentru CBN News că încă mai este timp că această mișcare istorică să se realizeze înainte de vacanțele evreiești din septembrie și alegerile prezidentiale din SUA din noiembrie.

„Următoarele săptămâni sunt cruciale pentru luarea unei decizii îndrăznețe, sunt două puteri care trebuie să ia această decizie”, a spus Danon. Primul lider-cheie este premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Al doilea este Statele Unite, cel mai puternic aliat al Israelului.

Danon spune că dezbaterea s-a transformat într-o problemă de anexare, de asaltare a acestor două regiuni, un cuvânt pe care îl numește total nepotrivit.

„Nu puteți anexa ceva care vă aparține deja. Citind Biblia veți înțelegeți că Iudeea și Samaria fac parte din patria noastră, a Israelului, deci nu o „anexăm”. Putem aplica suveranitatea. Și cred că ar trebui să o facem”, a spus Danon.

Tot el spune că Israelul este mai mult decât promisiunea lui Dumnezeu. El crede că se bazează atât pe dreptul internațional, cât și pe istorie. El a amintit de Conferința de la San Remo din 1920, când liderii europeni au pregătit scena înființării unei case naționale evreiești.

„Aveți Conferința de la San Remo din 1920, unde Marile Puteri se reunesc și recunosc de fapt drepturile noastre asupra acestor locuri. În 1945, când a fost stabilită ONU, aceștia au acceptat acordurile anterioare. Așadar, le-au acceptat și astăzi, conform angajamentelor ONU, Israel are dreptul asupra Iudeii și Samariei”, a spus Danon.

Netanyahu și-a ratat obiectivul de la 1 iulie de a declara suveranitatea, iar această problema împarte actuală coaliție israeliană. SUA au exprimat, de asemenea, o ezitare în a da undă verde mutării controversate. În ciuda acestor provocări și a altora, Danon spune că este timpul să se acționeze asupra acestei cauze.

„Da, avem de-a face cu criză COVID. Avem de asemenea și o criză economică. Dar, în același timp, avem un prieten, Casă Albă. Avem un prieten care este cu noi și ne-a oferit sprijinul pentru a merge mai departe”, a spus Danon. „Când știi că faci ceva bine, trebuie doar să actionezei. Și exact asta trebuie să facem noi acum. Nu putem aștepta un moment mai bun pentru aplicarea suveranității asupra comunităților evreiești din Iudeea și Samaria.”

SURSA | CBN News