Current track

Title

Artist

Background

Andrew Cuomo, guvernatorul democratic al New York-ului dă vină pe comunitatea evreiască pentru răspândirea coronavirusului

Written by on octombrie 19, 2020

Andrew Cuomo, guvernatorul democratic care a lăudat și încurajat protestele Black Lives Matter, în timp ce a condamnat în  mod repetat oamenii religioși pentru că s-au adunat în timpul pandemiei – a ieșit din nou în evidență prin acuzațiile aduse comunității evreiești din New York, declarând că aceștia răspândesc coronavirusul „datorită practicilor lor religioase”.

„Avem probleme în comunitatea evreiască ortodoxă din New York, unde, din cauza practicilor lor religioase etc., vedem o răspândire a virusului”, a afirmat Cuomo, pe care candidatul la președinție din partea democraților, Joe Biden, îl consideră potrivit pentru rolul de procuror general, declarând că acesta „ar trebui să câștige alegerile luna viitoare.”

Comentariul guvernatorului de stânga a venit la o săptămână după ce acesta a folosit o fotografie din urmă cu 14 ani de la o înmormântare evreiască, o imagine care viza comunitatea evreilor ortodocși din New York, spunând că aceștia „au fost o problemă ultimele săptămâni”.

„Știm că instituțiile religioase au fost o problemă. Știm că adunările în masă sunt evenimente foarte răspândite. Știm că au avut loc adunări în masă concertate cu instituțiile religioase din aceste comunități de săptămâni întregi”, a spus el.

În urmă acestor remarci ale lui Cuomo, liderii evrei ortodocși au ieșit în stradă pentru a protesta și a condamna represiunea guvernatorului și a administrației sale împotriva libertăților religioase pe fondul pandemiei.

Patru parlamentari evrei care reprezintă cartierele afectate de mandatele restrictive ale lui Cuomo au spus într-o scrisoare că sunt „consternați” de acțiunile guvernatorului și de separarea acestuia din comunitățile lor.

„A ales să urmărească o închidere discutabilă din punct de vedere științific și constituțional a comunităților noastre”, se arată în scrisoare.

La rândul său, Cuomo a aruncat problema asupra comunităților evreiești, susțînând că frustrarea lor provine din neputința de a respecta regulile impuse de el.

„În măsura în care există comunități frustrate, și asta pentru că nu s-au respectat regulile impuse, infecția s-a răspândit.”

Întrebat despre protestele Black Lives Matter, care au scos mii de persoane pe străzile New York-ului, Cuomo a spus: „Sunt alături de protestatari”.

SURSA | CBN News