Current track

Title

Artist

Background

Atac armat în șase locuri diferite din Viena, patru persoane (dintre care un atacator) au murit iar 15 au fost rănite

Written by on noiembrie 4, 2020

Cel puțin 4 persoane au murit luni seară la Viena în urma unui atac terorist: doi civili aflați în centrul orașului și unul dintre atacatori, împușcat de autorități. 15 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Un atacator a reușit să dispară, fiind căutat în prezent de polițiști. Din cauza situației periculoase, vienezii sunt rugați pe cât posibil să rămână în case, iar elevii nu trebuie să meargă marți la școală. Întregul centru al Vienei este înconjurat. „Cine atacă un austriac, îi atacă pe toți”, a declarat ministrul de interne Karl Nehammer. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a catalogat atacul ca fiind un „atac terorist respingător”. Autoritățile au ținut o conferință de presă marți dimineața la ora 6 (ora 7 în România), care a fost transmisă LIVE de HotNews.ro.

Primele focuri de arma au fost trase în Seitenstettengasse, o stradă aglomerată din centru, unde se află și Marea Sinagogă, dar și Opera de Stat din Viena.

În momentul atacului, străzile erau aglomerate – mulți oameni profitând de temperaturile blânde și ieșind în la restaurantele și barurile din zonă.

Au fost vizate „șase locuri diferite”, a spus poliția, toate în imediata apropiere a Seitenstettengasse: Morzinplatz, Salzgries, piața Nashmarkt, piața fermierilor și Graben.

La fața locului, forțele de poliție s-au mobilizat în număr mare pentru a asigura perimetrul, a remarcat un fotograf AFP, în timp ce trecătorii fugeau. La scurt timp după aceea, spectatorii Operei au părăsit sub escortă spectacolul, ultimul înainte de „lockdownul” impus de pandemie.

Sunt implicați mai mulți autori ale căror motive nu sunt cunoscute încă, a spus guvernul, în timp unul dintre atacatori a fost împușcat de polițiști.

Nu au fost furnizate detalii cu privire la identitatea persoanei decedate. Primarul orașului a raportat, de asemenea, 15 persoane spitalizate, dintre care 7 în stare gravă.

Atacul are loc în ultima seară înainte de intrarea în vigoare a unei noi carantine în Austria.

„O a doua carantină este pusă în aplicare de marți până la sfârșitul lunii noiembrie”, a declarat sâmbătă cancelarul Sebastian Kurz, într-o conferință de presă la Viena.

SURSA | HotNews.ro