Current track

Title

Artist

Background

Autorităţile din Laos forţează un grup de creştini să-şi părăsească casele şi să trăiască în pădure

Written by on octombrie 24, 2020

Autorităţile din provincia Salavan din Laos au izgonit şapte creştini din casele lor şi i-au forţat să se refugieze într-o pădure unde locuiesc în colibi improvizate, datorită faptului că aceştia nu au vrut să renunțe la credinţa creştină.

Creştinii au fost forţaţi să-şi abandoneze casele pe 10 octombrie şi să caute adăpost în pădure, unde trăiesc fără a avea hrană şi fără a-şi putea împlini nevoile de bază. Deşi ceilalţi membri ai familiilor rămase în sat ar fi dorit să-i ajute, autorităţile nu le-au permis.

Asemenea cazuri de discriminare şi persecuţie împotriva creştinilor nu sunt neobişnuite în Laos, care este o ţară majoritar budistă, iar credincioşii creştini sunt doar 3 % din populaţie. Conform Voice of the Martyrs, în Laos creştinismul este considerată o religie americană şi o unealtă a CIA-ului care urmăreşte subminarea regimului politic din ţară.

Anul trecut a fost adoptată o lege care are ca scop protecţia creştinilor şi le permite acestora să-şi trăiască credinţă, însă cu unele restricţii. Cu toate acestea, unele grupuri creştine spun că autorităţile locale din zonele rurale continuă să ameninţe, să prigonească pe credincioşi şi să-i trateze ca cetăţeni de mâna a doua.

Conform Open Doors, guvernul comunist din Laos a adoptat legi care fac dificilă construcția de case de rugăciune sau practicarea de activităţi religioase.

Opend Doors susţine că 75 % dincredincioșii din Biserica Evanghelică din Laos, care este recunoscută de guvern, nu au clădiri unde să se poată întâlni pentru închinare fiind nevoiți sa se întâlnească în case.

Convertiţii de la budism din Laos suferă cea mai intensă persecuţie, întru-cât abandonarea budismului şi a credinţelor tribale animiste este văzută ca o „trădare a familiei şi a comunităţii”. „Persoanele care aleg să îl urmeze pe Isus sunt respinşi nu doar de către familie, ci şi de comunitatea din sat, sunt atent monitorizați şi în unele cazuri sunt chiar reţinuţi de autorităţi,” conform Open Doors.

Creştinii reţinuţi nu pot beneficia de reprezentare juridică şi în unele cazuri extreme pot fi subiecţii unor sesiuni de „re-educare” pentru a-i forţa să renunţe la credinţă.

De asemenea, creştinilor le este refuzat şi ajutor guvernamental în cazul unor dezastre naturale cum ar fi inundaţii sau secetă, dacă refuză să-şi abandoneze credinţa creştină.

Conform Christian Aid Mission, o organizaţie ce ajută creştinii persecutaţi, în luna februarie 13 creştini dintr-un sat le-a fost reuzat ajutorul după o perioadă de secetă prelungită.

„Autorităţile locale au încercat să-i forţeze să semneze declaraţii şi să părăsească satul – în două rânduri – însă ei au refuzat neavând unde să plece,” conform organizaţiei de binefacere.

„Guvernul a vrut să ajute oamenii afectaţi de calamitate, însă la nivel local ajutoarele au fost blocate pentru creştini. Se aşteaptă până când aceştia vor renunţa la credinţă.”

Laos este una din cele 5 ţări marxist-leniniste rămase în lume, unde există o opoziţie strictă la influenţa occidentală. Open Dors îndeamnă creştinii din toată lumea să se roage pentru „deschidere şi acceptarea credinţei creştine în Laos şi pentru progresul libertăţii religioase din ţară.”

Sursa: Christian Post