Current track

Title

Artist

Background

Bisericile Evanghelice Române din Melbourne solicită Guvernului Victoria permisiunea întâlnirilor religioase

Written by on septembrie 5, 2020

Dacă unele biserici și-au deschis deja porțile încă de câteva luni, altele încă așteaptă ca autoritățile să le permită adunările credincioșilor în lăcășele de cult. La fel este și în cazul fraților noștri creștini din Melbourne, Victoria, care încă așteaptă un răspuns favorabil în ceea ce privește posibilitatea redeschiderii porților bisericilor din care fac parte. Chiar dacă în Victoria numărul cazurilor de COVID-19 nu a atins pragul de 100 de persoane infectate în ultimele 24 de ore, iar cel al deceselor fiind destul de mic față de alte zone, 600 de decese de la începutul pandemiei, guvernul a încercat să reducă la minim posibilitatea răspândirii noului coronavirus punând mai multe restricții.
După ultimele informații apărute pe diferite platforme de informare, s-ar părea că oficialii guvernamentali ai statului Victoria iau în considerare posibilitatea unei noi prelungiri a stării de urgență, asta însemnând, cel mai probabil, menținerea lăcașelor de cult închise. Drept răspuns responsabilii bisericilor române creștine penticostale și baptiste din Australia au adresat o scrisoare Guvernului statului, prin care aceștia sunt rugați să ia în considerare dorința credincioșilor și importanța comuniunii frățești a creștinilor.

Scrisoare către Guvernul Victoriei

Scrisoarea credincioșilor penticostali și baptiști din Bisericile creștine române
din Melbourne, VIC,
Către Guvernul Victoria,
Dl. Premier Daniel Andrews,

Vă scriem aceasta scrisoare în numele pastorilor și a credincioșilor penticostali și baptiști care se închină lui Dumnezeu în bisericile creștine române din Melbourne, Victoria. Am dori să știți că apreciem eforturile depuse de Guvernul Victoria în această perioadă de pandemie pentru a gestiona situația de sănătate publică generată de aceasta. În toată această perioadă ne-am conformat regulilor impuse și am încurajat pastorii și membrii bisericilor noastre ca împreună cu rugăciunile făcute pentru ajutorul și protecția lui Dumnezeu, să urmeze sfatul specialiștilor, al autorităților și să respecte măsurile legale adoptate, din dorința de a ne proteja pe noi, familiile noastre și pe cei cu care intrăm in contact; „fiind ascultați de membri, în comunitățile noastre am avut doar 3 cazuri de infectare în formă ușoară cu COVID 19; pentru aceasta suntem deplini recunoscători lui Dumnezeu.”

Având în vedere că în ultima săptămână au apărut în spațiul public mai multe mesaje legate de o posibilă prelungire a stării de urgență, în statul Victoria, după data de 13 Septembrie 2020, dorim să ne exprimăm nemulțumirea și tot odată îngrijorarea față de o astfel de decizie ce ar putea fi luată. Considerăm că cele aproximativ 6 luni de restricții, în ceea ce privește desfășurarea activităților spirituale în cadrul Bisericilor noastre sunt suficiente și că ar trebui să revenim în sala de închinare a bisericilor cât mai curând, deoarece realizarea și transmiterea slujbelor religioase on line nu reprezintă cea mai buna soluție pentru credinciosul adevărat care dorește comuniunea cu ceilalți.

Solicităm, prin prezenta Scrisoare, să se permită începând cu data de 14 Septembrie 2020, redeschiderea și desfășurarea adunărilor religioase în lăcașele de închinare, în interiorul Bisericilor cu participarea celor ce doresc să se închine înaintea lui Dumnezeu. Considerăm că este un drept constituțional, acela de a ne exercita, manifesta religia și convingerile religioase atât individual, cât și în colectiv, în particular sau public.

Vă rugăm să priviți și să declarați Bisericile ca fiind parte ESENȚIALĂ din viața credincioșilor, a familiilor lor, cât și a generațiilor de tineri care se formează pentru viitorul acestei țări. Existența unei națiuni depinde de slujirea și închinarea înaintea lui Dumnezeu, de aceea vă cerem insistent să permiteți intrarea și participarea credincioșilor la slujbele religioase în interiorul Bisericilor.

Înțelegem că măsurile de protecție pentru sănătatea publică sunt importante, dar considerăm că, așa cum se întâmplă în alte țări și chiar în alte state ale Australiei și în Statul Victoria se pot găsi soluții care să permită credincioșilor să participe direct la slujbele religioase, în condițiile de siguranță stabilite de specialiști, pe care ne angajăm să le respectăm.

Viața spirituală a unei comunități de credincioși este afectată profund în condiții de izolare. Conștienți de faptul că sănătatea publică presupune deopotrivă sănătatea fizică și spirituală, dorim să solicităm ca și credincioșii români care aparțin bisericilor noastre să aibă posibilitatea de a participa la slujbele religioase în sala Bisericii, de a se închina lui Dumnezeu și de a înălța rugăciuni pentru protecția divină, atât pentru statul nostru, țara noastră cât și pentru celelalte țări ale lumii.

Așa cum am menționat, considerăm că este important ca aceste întâlniri să se desfășoare în condiții care să nu pună în pericol sănătatea credincioșilor, de aceea ne angajăm să respectăm măsurile de protecție în vederea infectării și răspândirii COVID 19.

Vă asigurăm de considerația noastră pentru eforturile pe care le depuneți în vederea depășirii acestei perioade de criză pandemică. De aceea, conform învățăturilor Sfintei Scripturi ne rugăm ca Dumnezeu să vă ocrotească pe dumneavoastră, familiile dumneavoastre și să binecuvânteze Australia!

Biserica Creștină Penticostală Română „PHILADELPHIA”
Senior Pastor Gavril Izsak
Assistant Pastor Dorel Mureșan

Biserica Creștină Penticostală Română „BETANIA”
Senior Pastor Pavel Moza
Pastor Beniamin Pop

Biserica Creștină Penticostală Română „TABOR”
Senior Pastor Mircea Câmpean
Pastor Ioan Câmpean

Biserica Creștină Baptistă Română FRBC
Senior Pastor Teofil Ciortuz
Pastor Busuioc Belciu

Biserica Creștină Baptistă Română „MARANATHA”
Senior Pastor Cornel Ghiță

Biserica Creștină Baptistă Română „HARUL”
Senior Pastor Dorel Brîndaș

Biserica Creștină Baptistă Română „SPERANȚA”
Senior Pastor Daniel Nicolici

SURSA|PhiladelphiaChurch.com.au