Current track

Title

Artist

Background

Cine-i vinovat ca ma plictisesc in Biserica?

Written by on mai 6, 2021

Nu ştiu dacă v-aţi gândit vreodată cât de preţios este concediul păstorului?! Cineva a zis că orişicând trebuie să i se dea un concediu păstorului. Dacă-i bun păstorul îşi merită concediu,  dacă-i slab păstorul,  merită biserica concediul păstorului. Acum poate n-ar fi rău să ne întrebăm; de ce când este plecat păstorul este mai interesant la biserică? Pentru că dacă nu stai bine cu pocăinţa,  îţi doreşti să vezi şi să asculţi un predicator aşa de tipul lui “Garcea” că de nu te plictiseşti. Dragii mei, cei care nu stau bine cu pocăinţa işi doresc la biserică ceva care ori să-i şocheze, ori să-i impresioneze dar să nu-i deranjeze  că…. .  ameninţă cu cererea transferului. Este o diferenţă mare între fotbal şi biserică; la biserică eşti totdeauna liber de contract.

Mda, uneori sunt şi eu şocat la programele din biserică observând  preocupaţiile enoriaşilor la Casa Domnului. Cineva mi-a cerut odată printr-un bilet să anuţ:“dacă nu este cineva interesat să cumpere o dormeză? ”Sigur că nu am anunţat, dar mai că am vrut să intreb:”pijamale n-ai de vânzare?”.

Credincioşii protesteză când sunt plictisiţi în două moduri. Sunt două feluri de protest al plictisiţilor: unul mut (căscatul) şi unul asurzitor (Amin-ul de la urmă).

Cine-o fi totuşi vinovat pentru plictiseala de la biserică? Păstorul, criza, paznicul, clima, gripa aviară, gripa porcină? Aaaaa…. cred că  am aflat răspunsul, Adam şi Eva. Da,  e din vina lor. Pamfil Şeicaru spunea că: ”Românul este periculos de inteligent”.

Până în prezent mai mulţi credincioşi din biserici mari s-au plâns spunându-mi că ei pot spune pe dinafară ce va fi la următorul program: rugăciune, cor,  fanfară, iar rugăciune, predică, cor fanfară, grup, rugăciune şi amin. ”SUPER” am zis. Da ce aţi vrea să fie la biserică? Ceva ce nu se obişnuieşte ca să nu ştiţi voi? Ce am putea face la biserică, să ne dăm dea dura din spate până în fată? Că aşa nimeni nu o să aibă programe ca noi. Sau să anunţăm să se vină la programul de după masă mai repede cu un sfert de oră , că mutăm puţin băncile şi vom juca un “nu te supăra frate”.

Biblia zice că  biserica este pentru rugăciune, petru cântare si pentru predicare: Luca 19:46  Şi le-a zis: „Este scris: „Casa Mea va fi o casă de rugăciune……”

Închei printr-o întrebare mai dureroasă ca şi cea din titlu:

CINE-I VINOVAT CĂ DUMNEZEU SE PLICTISEŞTE  LA BISERICA TA?

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro