Current track

Title

Artist

Background

Coreea de Nord: creștinii executați de plutoanele de execuție pentru că dețin Biblii, nou-născuții uciși, femei forțate să avorteze

Written by on noiembrie 4, 2020

Un nou raport a dezvăluit atrocitățile făcute asupra creștinilor nord-coreeni arestați din pricina credinței lor, femeile forțate să facă avorturi, copiii nou-născuți sunt uciși iar creștini executați pentru că dețin Biblii.

Korea Future Inițiative, cu sediul la Londra, a publicat cel mai recent raport al său, „Persecuting Faith: Documenting religious freedom violations în North Korea”, care include informații din 117 interviuri cu cei exilați din această țara izolată de restul lumii.

În documentele anchetei sunt prezentate 273 de victime ale încălcărilor libertății religioase, printre victime aflându-se persoane cu vârste cuprinse între 3 ani și peste 80 de ani.

Deși adepții diferitelor religii sunt duși în taberele de „reeducare” din Coreea de Nord, cele mai aspre pedepse sunt rezervate creștinilor, se arată în raport.

Peste 200 de creștini au fost identificați ca fiind victimele pedepselor pentru anumite infracțiuni, inclusiv practici religioase, activități religioase în China, posedarea unor obiecte religioase, contact cu persoane religioase, participarea la un lăcăș de cult și împărtășirea credințelor religioase.

Raportul a prezentat diferitele metode de torturi suportate de către creștini în lagărele de prizonieri din Coreea de Nord, inclusiv strangularea, foametea, forțarea de a ingera alimente alterate, lipsa somnului și bătăile excesive.

O fostă prizonieră descrie ororile prin care a trecut și pe care a trebuit să le vadă: „Bărbații au fost bătuți ca niște câini. Chiar și în celulă. Au țipat ca nebunii din cauza durerii. Chiar dacă se întâmpla mai rar ca femeile să fie bătute, am fost și eu lovită în față, mi s-a crăpat pielea și am sângerat abundent. Ofițerii mi-au spus să-mi șterg sângele, așa am făcut. Am plâns mult când m-au lovit din nou, pe urmă m-au lovit din nou pentru că am plâns”.

În unele cazuri deținuții care erau găsiți cu Biblii sau broșuri religioase au fost executați de un pluton de executare, în timp ce alții au fost închiși în cuști electrificate și hrăniti cu „supă lungă”.

Alții au fost executați pentru că făceau „contrabandă” cu pagini din Biblie din China, astfel își puteau procura câteva pagini complete ale Bibliei.

Într-un alt caz, o victimă găsită în posesia unei Biblii a fost executată public în fața a peste 1.000 de persoane. Victima a fost legată de un stâlp de lemn și executată de un pluton MPS.

Un martor a dezvăluit pentru KFI: „Am văzut carnea căzând de pe el. Atât de aproape eram.”

Un alt fost prizonier care s-a convertit la creștinism, își amintește momentele în care era închis într-o cușcă de metal: „Erau bare de oțel pe toate cele patru laturi ale cuștii care erau încălzite de curent electric”, a spus el pentru KFI. „De obicei, prizonierii rezistau doar trei sau patru ore în cușcă, dar eu am stat acolo 12 ore și m-am rugat. M-am tot rugat lui Dumnezeu să mă mântuiască. În cele din urmă bărbatul a leșinat înainte de a fi bătut de gardieni.

Anchetatorii au documentat 32 de incidente de violență sexuală împotriva femeilor – care reprezentau 60% din victimele identificate în raport

De exemplu, la centrul de detenție preventivă MSS din provincia North Hamgyong, femeilor însărcinate li se făceau forțat o injecție pentru a declanșa travaliul. După ce nășteau bebeluși vii, aceștia ar fi fost luați de la ele, sufocați de gardieni folosind foi de plastic sau saci de pânză și apoi aruncați într-un dulap cu produse pentru curățenie. Femeile erau obligate să reia munca încă de a două zi după avort, fără medicamente sau odihnă, se menționează în raport.

În unele cazuri, familii întregi au fost arestate și condamnate la lagăre politice separate pentru că s-au alăturat creștinismului.

O altă persoană a mărturisit cum 10 participanți la grupuri de studiu Biblic au fost arestați și condamnați la lagăre politice. Ulterior, părintele uneia dintre victime a fost informat că copilul lor a murit într-un lagăr de prizonieri politici.

Il-lyong Ju, un avocat al drepturilor omului, exilat, care a ajutat la redactarea raportului, a declarat că nord-coreenii sunt „îndoctrinați să disprețuiască religia de la o vârstă fragedă” și „să-l venereze pe Liderul Suprem.”

Condusă de Kim Jong Un, Coreea de Nord s-a clasat, în ultimii 18 ani, pe primul loc în topul „Open Doors” a locurilor în care e cel mai dificil să fi creștin.

SURSA | ChristianPost

TRADUCERE: Denisa Frișan