Current track

Title

Artist

Background

Creștinii nu-și pot lua pauză de la îngrijirea și protejarea orfanilor, mai ales acum

Written by on septembrie 30, 2020

În lume există aproximativ 153 de milioane de orfani. Și, în timp ce anul 2020 nu este așa cum ne-am fi așteptat niciunul dintre noi, acești copii au fost afectați într-un mod deosebit.

În primul rând, nu au familie în sânul căreia să se refugieze în vremurile de neliniște și incertitudine. Chiar dacă multe orfelinate și case de copii încearcă din răsputeri să aibă grijă de sutele de copii aflați în grija lor, nimic nu poate înlocui familia. În plus, acești copii sunt, de cele mai multe ori, grupul uitat de către autorități când vine vorba de recesiuni economice masive. Atracția naturii umane este de a deveni autoconservată în timpul calamităților, ceea ce înseamnă că cei mai vulnerabili în fața unui masacru sunt, de obicei, cei care nu au vizibilitate și voce să se facă auziți.

Numărul orfanilor din întreaga lume continuă să crească. Copiii din orașele sărace ale lumii, copiii persoanelor care lucrează „cu ziua” sunt deosebit de vulnerabili. Pandemia a stricat aproape toată economia de care depind aceste familii, eliminând astfel orice speranță de viabilitate pentru îngrijirea copiilor lor. Aceștia și mulți alți copii care erau deja în pericol de a fi abandonați sau lăsăți fără adăpost sunt mult mai predispuși să devină strămutați din familiile lor.

Incertitudinea nu este prezentă doar pentru cei săraci și marginalizați. Nu este surprinzător faptul că părinții creștini, în mijlocul călătoriilor internaționale de adopție, au fost afectați negativ în eforturile lor de a oferi unui orfan cea mai mare nevoie – familia. Coronavirusul a complicat pașii necesari adoptării la nivel internațional, fiind implementate carantine de călătorie de 14 zile în America de Sud și Europa. Ca urmare a virusului, călătoriile s-au oprit în toată Asia pentru viitorii părinți adoptivi. În acest moment, multe familii au copii care îi așteaptă de cealaltă parte a unei pandemii globale nedeterminate care face o situație deja dificilă, imposibilă. Această criză va avea probabil un impact amplu asupra viitorului adopției internaționale.

Lifeline Children’s Services, are privilegiul de a găsi familii pentru copii din 16 națiuni din întreaga lume. În timp ce COVID-19 a adus provocări foarte specifice și serioase, au fost, de asemenea, atât de multe de sărbătorit. Procesul de adopție internațională, chiar și în țările asiatice, unde călătoriile sunt oprite pentru restul anului 2020, a continuat, împotriva a ceea ce păreau a fi șanse insurmontabile. Am văzut aprobări de adopție într-un timp record! Acolo unde nu a fost posibil altfel, procesul a continuat prin metode digitale, iar guvernele din întreaga lume încă încearcă să potrivească familiile pentru copiii care așteaptă.

Nu trebuie să cădem pradă acestei paralizii care a cuprins lumea. Nu putem face o pauză de la îngrijirea și protejarea orfanilor.

SURSA | CBN News