Current track

Title

Artist

Background

Cum ar fi să te gândești și la alții

Written by on februarie 20, 2021

Nu este greu de observat că egoismul lumii în care trăim a făcut ca mulți oameni să își închidă inimile pentru a-i ajuta pe cei din jurul lor. Dacă pe vremuri a face bine era un mod de viață, acum cele mai multe binefaceri fie sunt însoțite de manifestări pompoase fie sunt organizate condiționat. A face bine și a avea ușa inimii deschisă este o calitate a lui Dumnezeu. De fapt de multe ori zgârcenia locuiește în mulți dintre noi.

Deseori auzim expresia “nu am” sau “sunt sărac”. Această expresie vrem sau nu, o întreținem fără să ne dăm seama și apoi se dezvoltă în atitudini rele și chinuitoare. Este mult vizibilă această zgârcenie în relație cu cei din jurul nostru. Ne gândim că dacă voi da eu nu voi avea. Biblia nu ne spune să nu ne gândim la nevoile noastre, dar ne spune să ne gândim și la alții. Prin urmare oamenii din jurul nostru care o duc mai rău, sunt un test al dărniciei noastre.

Dacă mereu spun “nu pot” sau “nu am” pe când foarte ușor pot să mă împart și cu aproapele meu, comit un mare păcat. Unii sub pretextul că doresc să fie economi buni nu vor niciodată să dea nimic la alții. Se scuză că dacă voi da, nu voi mai avea. Da este adevărat, acel lucru împrumutat poate să se deterioreze, dar imagineaza-ți că faptul că l-ai ajutat pe cineva poate să fie pentru ultima dată fie în viața ta fie în viața celui căruia i-ai dat.

citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/ajuta-pe-altii/#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ajuta-pe-altii