Current track

Title

Artist

Background

Curtea Supremă din SUA pare să fie de partea libertății religioase în cazul adopțiilor de către cuplurile LGBT

Written by on noiembrie 8, 2020

Curtea Supremă din SUA s-a declarat săptămâna aceasta de partea unui centru de plasament catolic într-un caz major de libertate religioasă care implică încercarea orașului Philadelphia de a forța centrul de plasament să plaseze copii în case cu ambii părinți de același sex.

Miercuri, avocatul orașului s-a prezentat în fața Curții Supreme și a adus argumente în fața judecătorilor conservatori și liberali, în schimb, ei i-au adresat întrebări dure.

Cazul a început în 2018, când Philadelphia Inquirer a publicat un caz în care spunea că politica Serviciilor Sociale Catolice interzice plasarea copiilor în case cu ambii parteneri de același sex. Ulterior, oficialii orașului au reziliat contractul de asistență maternală cu agenția, afirmând că această politică a încălcat legea care interzice contractanților să facă discriminări pe baza orientării sexuale. Ulterior agenția a dat în judecată conducerea orașului.

Conform politicii, angajații serviciilor sociale catolice sunt obligați să trimită cuplurile homosexuale către alte agenții care i-ar ajuta cu privire la adoptarea unui copil.

 Judecătorul Clarence Thomas a spus avocatului din Philadelphia, Neal Katyal, în timpul unor argumente, că prin încheierea unui contract cu serviciile sociale catolice, orașul micșora grupul de părinți eligibili pentru adopție.

Judecătorul Samuel Alito a răspuns lui Katyal: „Dacă suntem sinceri cu privire la ceea ce se întâmplă cu adevărat aici, nu este vorba despre asigurarea faptului că aceste cupluri din Philadelphia au posibilitatea de a fi părinți adoptivi. Faptul că orașul nu suportă mesajul pe care îl transmit Serviciile Sociale Catolice și arhiepiscopia continuă să adere la viziunea de modă veche despre căsătorie”.

De asemenea judecătorul Brett Kavanaugh a spus lui Katyal: „Se pare că Philadelphia a creat o ciocnire și caută o „luptă”. Trebuie să găsim un echilibru care să respecte și credințele religioase. Frica mea cea mai mare este că poziția absolutistă și extremă pe care o articulați ne-ar impune să ne întoarcem la promisiunea respectului pentru credincioși.”

Elana Kagan, un alt membru al blocului liberal, a pus la îndoială faptul că politica orașului era neutră în ceea ce privește religia.

 Cazul Serviciilor Sociale Catolice și a două mame care au adoptat copii prin intermediul agenției, este reprezentat de către Fondul Becket pentru Libertatea Religioasă.

„Organizațiile religioase ar trebui să fie libere să servească publicul cum vrea, chiar dacă asta include refuzul de a da copii spre adopție cuplurilor homosexuale”, a spus Lori Windham, consilier senior al organizației Becket. „Piața publică este suficient de mare pentru a găzdui pe toți cei care doresc să facă bine – și acest lucru ar trebui să fie valabil mai ales atunci când vine vorba de îngrijirea copiilor care au nevoie.”

SURSA | ChristianHeadlines

Traducere | Denisa Frișan