Current track

Title

Artist

Background

Devoțional | Dumnezeu locuiește în tine

Written by on iunie 1, 2021

Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămâne în voi. După cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduce rod dacă nu rămâneţi în Mine. (Ioan 15:4)

De ce ar vrea Dumnezeu să trăiască în noi? Și cum poate să facă asta? La urma urmei, El este sfânt, iar noi suntem oameni slabi, fragili, cu defecte și eșecuri.

Răspunsul este simplu: El ne iubește și alege să locuiască în noi. El face asta pentru că este Dumnezeu; El are capacitatea de a face ceea ce vrea și El alege să-și facă o casă în inimile noastre. Această alegere nu se bazează pe nicio faptă bună pe care am făcut-o sau pe care am putea vreodată să o facem; se bazează numai pe harul, puterea și mila lui Dumnezeu. Devenim locuința lui Dumnezeu crezând în Isus Hristos (așa cum ne spune Dumnezeu în Biblie).

Versetul pentru astăzi subliniază faptul că, pentru a pentru a experimenta legătura strânsă, intimă cu El, trebuie să credem în Isus Hristos ca fiind Cel trimis de Dumnezeu; prin credința în El noi Îi vom auzi vocea, vom primi Cuvântul Lui în inimi și Îi vom simți prezența Citeste mai mult