Current track

Title

Artist

Background

„Facem istorie”: prima delegație oficială din Emiratele Arabe Unite vizitează Israelul, „Acordul Avraam” înflorește

Written by on octombrie 22, 2020

IERUSALIM, Israel – Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a găzduit marți o întâlnire trilaterală cu secretarul Trezoreriei SUA Steven Mnuchin și ministrul Afacerilor Financiare din Emiratele Arabe Unite Obaid Humaid Al Tayer, cele trei țări mergând cu pași grăbiți spre finalizarea Acordului Avraam”.

Netanyahu a numit-o „o zi glorioasă de pace” după ce avionul Etihad Airways, care îl transporta pe ministrul Emiratelor Arabe în Israel, a aterizat la Tel Aviv.

„Astăzi facem istorie. Entuziasmul pentru acest acord de pace în rândul poporului nostru este unul nemăsurabil, este real, este profund și reflectă potențialul realizat astăzi”, a spus Netanyahu.

Israelul și Emiratele Arabe au semnat acorduri privind aviația, investițiile în știință și tehnologie și scutirile de viză. Aceștia s-au bucurat de asemenea de o nouă fundație comună de 3 miliarde de dolari numită „Fondul Avraam”, care va contribui la „consolidarea rezistenței economice” în Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Întâlnirea este ultimul pas în dezvoltarea legăturilor dintre Israel și statele din Golf care promovează Acordul Avraam.

Primul zbor comercial din Emirate a aterizat luni pe Aeroportul Ben Gurion din Israel.

Ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, a participat la ceremonie și a spus că se află în țara lui Avraam, unde fiii săi, Isaac și Ismael au făcut pace între ei în urmă cu aproximativ 3.500 de ani.

„Astăzi suntem recunoscători să readucem Biblia la viață, unde copiii lui Isaac și copiii lui Ismael se împacă din nou în acest pământ sfânt…”, a spus Friedman. „Este o zi istorică printre multe zile istorice pe care președintele Trump le-a adus în această regiune.”

SURSA | CBNNews