Current track

Title

Artist

Background

Familiile creștine din China se confruntă cu separarea, persecuția este în creștere

Written by on iulie 29, 2020

Pe măsură ce persecuția împotriva creștinilor din China crește, liderii regimului comunist interzic acum părinților să-și înscrie copiii în școlile axate pe credință iar pe copiii adoptați îi trimit înapoi în familiile lor biologice.

Un nou raport al Internațional Christian Concern (ICC), lansat săptămâna trecută, dezvăluie detalii sumbre despre modul în care Partidul Comunist Chinez (CCP) continuă să-i persecute pe membrii bisericii, potrivit The Christian Post.

Liao Qiang, un membru al Bisericii „Early Rain Covenant Church” (ERCC) din Chengdu, a declarat: „Aceasta este o tragedie vie. Oprimarea lor constantă m-a făcut să realizez că trebuie să fugim din China, deoarece copiii noștri sunt cei mai importanți pentru noi.”

Qiang și familia sa au fost nevoiți să fugă de guvernul comunist, care „nu are limite în ce privește persecuția”.

„Nu numai că ne-au amenințat pe noi, pe adulți, membri maturi ai bisericii, ci ne-au amenințat și copiii”, a spus Qiang. „Unul dintre frații noștri (din Biserica) a adoptat copii, iar autoritățile i-a luat și i-a trimis înapoi la familiile lor biologice. Acesta este principalul motiv pentru care am fugit din China, deoarece nu putem garanta că fiul nostru, adoptat fiind, nu va fi luat de către ei.”

Funcționarii guvernamentali au luat patru copii adoptați dintr-o familie din Biserica ERCC și i-au trimis înapoi la părinții lor biologici. PCC a amenințat, de asemenea, că-i va trimite pe copiii creștini în lagărele de reeducare ale guvernului.

Qiang solicită americanilor să expună agenda PCC, care arată că toate organizațiile religioase vor fi sub conducerea Partidului Comunist.

„Cel mai mare ajutor pe care îl putem primi este să raportați persecuția. Raportați-o corect. Nu spunem că guvernul SUA ar trebui să facă presiuni asupra guvernului chinez. Nu este ceea ce ne dorim noi”, a declarat Qiang. „Cea mai mare teamă a Partidului Comunist este să fie expus. Le este frică de transparență. Nu dorim că guvernul sau publicul să facă presiuni asupra PCC, pentru că, în astfel de circumstanțe, PCC va intensifica persecuția religioasă. Cu cât relațiile dintre China și SUA sunt mai instabile cu atât CCP îi prigonește pe creștini mai mult”.

Raportul ICC dezvăluie modul în care guvernul chinez vizează creștinii și se străduiește să controleze toate religiile națiunii, infuzându-le cu caracteristici chineze, cum ar fi loialitatea față de Partidul Comunist.

Președintele chinez Xi Jinping a introdus „sinicificarea” (schimbarea creștinismului autentic în creștinism „chinezesc” n.tr) în 2015, cu planurile de „a face ca grupurile religioase din China să se supună socialismului și ideologiei PCC prin asimilarea lor într-o identitate unificată cu caracteristicile chineze”.

Open Doors SUA a plasat China, în 2020 pe locul 23 din 50 de pe lista mondială de monitorizare a țărilor cele mai periculoase pentru creștini.

SURSA | CBN News


Current track

Title

Artist

Background