Current track

Title

Artist

Background

Fiica unui pastor a fost trimisă acasă de la școală pentru că purta un tricou pe care era scris „Homosexualitatea este un păcat”

Written by on septembrie 15, 2020

La sfârșitul lunii august o elevă a Academiei Livingston din Tennessee ar fi fost trimis acasă după ce a refuzat să-și schimbe tricoul pe care scria „homosexualitatea este un păcat”.

Pr. Rich Penkoski, care conduce organizația „Wariors for Christ” („Războinicii pentru Hristos” n.tr.), a declarat pentru The Christian Post că fiicei sale, Brielle Penkoski, i s-au încălcat drepturile primului amendament pentru susținerea adevărului biblic.

„Ea a vrut să facă asta. A vrut să meargă acolo pentru a-și exprimă valorile, așa cum fac toți ceilalți copii”, a susținut Penkoski. „Au copii care se plimbă cu simbolul LGBTQ+ pe încălțăminte și pe haine și nimeni nu le interzice asta.”

„Practic a fost cenzurată”, a adăugat el. „Nu este corect că i s-a spus că nu poate purta tricoul respectiv în timp ce alte persoane își pot expune liniștiți lucrurile pe care le poartă și anumite simboluri cu care se mândresc.”

El a explicat că directorul Academiei Livingston, Richard Melton, a declarat că tricoul nu era permis în școală, deoarece avea „conotație sexuală”.

Penhoski a menționat însă că directorul nu a avut nicio problemă cu un autocolant LGBT pe care unul din profesorii fiicei sale îl purta cu mândrie în sala de curs.

„Diversitate, acceptare, spațiu primitor și sigur pentru toată lumea”, se arăta în mesajul autocolantului.

„Dar dacă un creștin repetă ceea ce spune Biblia, ei sunt văzuți că intoleranți, sau ca „susținători ai urii”. A spune pur și simplu că „homosexualitatea este un păcat” nu înseamnă discurs de ură. Asta spune Biblia. Și trebuie să predicăm adevărul”, a afirmat Penhoski.

Mesajul de pe tricou face referire la 1 Corinteni 6: 9-10, care spune: „Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa această: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu„.

Penhoski crede că incidentul în care a fost implicată fiica sa reflectă modul în care sunt școlile din SUA.

Pastorul Dale Walker, președintele Rețelei Păstorilor din Tennessee, a făcut ecou la sentimentele lui Penkoski, susținând că ceea ce s-a întâmplat cu Brielle a fost „o indicație a ceea ce se întâmplă în sistemele noastre școlare.”

„Vor că elevii să nu mai fie învățați adevărurile morale. Îți pot arunca în față simbolurile lor, să te facă să le accepți anormalitatea, indiferent prin ce mijloace, dar atunci când un student creștin vrea să-și exprime convingerile religioase, nu are dreptul”, a continuat el.

După cum StiriCrestine.ro a publicat anterior un articol, un grup LGBTQ+ a amenințat cu incendierea unei biserici după ce pastorul acesteia a spus că homosexualitatea este un păcat.

SURSA | ChristianHeadlines