Current track

Title

Artist

Background

Franța: numărul avorturilor a atins cel mai înalt nivel din ultimii treizeci de ani

Written by on octombrie 3, 2020

Peste 232.200 de avorturi au fost efectuate în 2019 conform celor mai recente cifre publicate de Direcția de Cercetare, Studii, Evaluare și Statistică (Drees). Dacă în 2018 la 1000 de femei erau aproximativ 15,6 avorturi, în anul 2019 numărul avorturilor a crescut la 27,8.

Media de vârstă a femeilor care au efectuat cel puțin un avort este de 20 și 29 de ani.

Mai multe demonstrații pro-avort au avut loc în acest weekend, în ziua de 28 septembrie, ziua mondială pentru dreptul la avort.

Un proiect de lege, depus la mijlocul lunii septembrie, dorește să extindă termenele legale pentru recurgerea la întreruperea voluntară a sarcinii de la douăsprezece la paisprezece săptămâni de sarcină. Acest lucru  trebuie examinat în Adunarea Națională din 8 octombrie. Desființarea clauzei conștiinței în ceea ce privește avortul este, de asemenea, re-angajată în centrul dezbaterilor.

O mișcare asociativă unitară „Marchons Enfants” (CPDH, Alliance Vita..) solicită marșuri de protest pe 10 octombrie în toată Franța împotriva proiectului de lege privind bioetica.

La sfârșitul lunii iulie a fost adoptat un amendament privind întreruperile medicale ale sarcinii (IMG). Acestea pot fi efectuate până în luna a 9-a, pe motiv de suferință psihosocială a femeii.