Current track

Title

Artist

Background

Guvernul Comunist Chinez interzice înmormântările creștine: „China este o țară atee!”

Written by on septembrie 6, 2020

Guvernul Comunist Chinez și-a extins în ultimele luni barierele împotriva activităților religioase, acum interzicând și înmormântările, folosindu-se de legi care suspendă orice act religios în afara bisericilor, potrivit unui nou raport.

Bitter Winter a raportat pentru prima dată despre astfel de interdicții încă din ianuarie, aducând exemple din provinciile Henan, Hubei și Zhejiang. În august, Bitter Winter a declarat că interzicerea înmormântărilor creștine a continuat să se răspândească în acele regiuni și, de asemenea, a fost pusă în aplicare și în provincia Liaoning.

Potrivit Bitter Winter, comitetul pentru afaceri etnice și religioase din Dandong, Liaoning, a emis un ordin care interzice „orice activitate religioasă privată în afară lăcășelor de cult”. Pentru a fi siguri că ordinul este respectat, casele de pompe funebre pot fi inspectate conform ordinului.

„În luna iulie, Biroul pentru afaceri religioase a convocat directorii bisericii pentru a-i informa că adunările nu au voie să organizeze slujbe pentru decedați, iar predicatorilor li s-a interzis să oficieze ceremonii de nuntă și înmormântare”, a spus un predicator din Liaoning. „Orice membru al clerului care oficiază astfel de servicii sau ceremonii va fi demis și pedepsit.”

În Yongcheng, Henan, o înmormântare a fost oprită chiar în mijlocul serviciului.

„Dacă organizez ceremonii religioase, biserica pe care o slujesc ar putea fi pedepsită, chiar închisă pentru totdeauna”, a declarat pentru Biter Winter predicatorul care conducea înmormântarea.

Nici cântecele creștine nu sunt permise. În Ningbo, Zhejiang, membrii unei biserici au mers la un cimitir local pentru a cânta la înmormântarea unui creștin decedat, dar li s-a cerut să se oprească. Agenții de securitate le-au spus că „imnurile religioase nu pot fi cântate deoarece China este o țară atee”, au spus membrii bisericii.

SURSA|ChristianHeadlines